Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR solicita anularea cerintei abuzive de echipare cu placute cu dimensiunile si masele maxime autorizate

UNTRR semnaleaza ingrijorarea asociatiei fata de actualele practici legislative din domeniul transporturilor rutiere, prin care transportatorii romani sunt, din nou, discriminati acasa.
In comunicat se mai atrage atentia ca in niciun alt stat memebru UE nu exista obligativitatea montarii placutelor si pana in momentul de fata nu a fost controlat sau amendat vreun transportator roman in UE pentru lipsa placutei.
Toate vehiculele sunt dotate din fabricatie cu placute.
 

"Ministerul Transporturilor campion la ambiguitati: lipsa placutelor conform H.G. 69/2012 se sanctioneaza cu amenda de la 8.000 lei la 12.000 lei, nefiind suficient de clar daca pentru un tractor cu semiremorca se aplica de doua ori", se mai arata in comunicat.
Regulamentul 1071/2009 stipuleaza "crearea unei piete interne a transportului rutier, caracterizata prin conditii loiale de concurenta", cunoscandu-se faptul ca nu exista astfel de placute in nici un stat membru UE, controlul vehiculelor inmatriculate in alte state este imprecis, avand in vedere ca HG 69/2012 trebuie sa se aplice nediscriminatoriu tuturor transportatorilor indiferent de nationalitate. In consecinta, transportatorii romani sunt, din nou, discriminati acasa fata de transportatorii straini care efectueaza operatiuni pe teritoriul Romaniei.
UNTRR a solicitat Ministerului Transporturilor sa precizeze ce a mentionat Romania la modul de indeplinire a cerintelor directive 96/53 dar asociatia nu a primit niciun raspuns la aceasta intrebare care fost inaintata autoritatilor acum jumatate de an.

Articole similare

Ad