Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productia si distributia necesita investitii

La Afumati, pe o suprafata totala de 6.000 de m2, compania Ocean Fish detine o fabrica ce ofera o capacitate de productie de 100 t/luna si o platforma logistica ce permite o capacitate de stocare de circa 28.000 de paleti, din care 21.800 pentru produsele congelate si preparate. „Depozitul este format din sapte camere frigorifice de stocaj (din care cinci arondate strict temperaturii de -18oC, una temperaturilor cuprinse intre 0 si 8 oC, si o alta pentru marja dintre +15 si +25 oC), plus o camera frigorifica de productie.
 

Depozitul este clasa A, cu trei camere A+ si stampila ovala. Suprafata frigorifica a depozitului este de 2.500-3.000 m2“, a punctat Ionut Niculescu, subliniind ca in prezent depozitul este ocupat in proportie de 72% si ca 99% din materia prima provine din import. „Piata romaneasca de peste este refringenta, atipica si scumpa. Ca atare, in prezent importam somon din Europa nordica si pastrav din Europa, la limita cu Asia.“
Chiar daca nu este organizat ca depozit de tranzit, produsele sunt stocate la Afumati pe un termen destul de redus. „Produsele semi-conserve, datorita termenelor de expirare, pot fi incadrate in gama termenului de tranzit. Apoi, produsele congelate, care ofera un volum de trafic de 2.700-2.800 de paleti/luna, reprezinta 15-16% din volumul de depozitare al Ocean Fish“, a mentionat Ionut Niculescu.
In depozit exista in prezent un soft integrat, insa aplicabilitatea lui inca se afla in lucru pana la punerea reala in functiune. „Va fi un software creat special pentru Ocean Fish, cu scan si picking-load“, a mai spus coordonatorul departamentului de logistica.
Trebuie sa va logati pentru a citi integral articolul

Articole similare

Ad