Potrivit unui studiu al Organizatiei Potrivit unui studiu al Organizatiei FAO (Safe Food and the Food and Agriculture Organization – organizatia pentru alimente sigure si alimente si agricultura) din Natiunile Unite, aproape o treime din intreaga cantitate de alimente produsa in intreaga lume pentru consumul uman este aruncata sau pierduta. Adica aproape 1,3 miliarde de tone in fiecare an. Studiul FAO a aratat ca in statele industrializate majoritatea pierderilor au loc in prima parte a lantului logistic si in stadiul de consum. In regiunile dezvoltate, alimentele se pierd in principal in stadiile primare si de mijloc ale lantului logistic, mai putine alimente fiind pierdute in stadiul de consum.
Pana la 40% din alimente sunt aruncate deoarece au depasit termenul de valabilitate inainte de a fi consumate.
Cu ocazia Interpack, Amcor a oferit mai multe solutii de impachetari ce pot ajuta la extinderea termenului de valabilitate ale produselor. Una din acestea este Amcor N-Gage, o gama de ambalare cu protectie ridicata, cu filme protectoare ce pot fi folosite la mezeluri si preparate proaspete. Solutia N-Gage ofera protectie superioara, fiind in acelasi timp mai usoara decat solutiile actuale.
Ambalajele pot ajuta si la reducerea cantitatii de deseuri alimentare cu produse proaspete la nivel mondial in etapele de inceput si de mijloc ale lantului de aprovizionare. Potrivit FAO, aproape jumatate din fructele si legumele cultivate in fiecare an sunt irosite. Solutia Amcor P-Plus este desinata sa prelungeasca durata de viata a acestora cu ajutorul tehnologiei de micro-perforare care sa se potriveasca cu nevoia de respiratiei a fiecarui aliment. Acest lucru incetineste procesul de imbatranire si maturare al fructelor si legumelor, le pastreaza prospetimea si calitatile nutritionale, extinde durata de depozitare, transport si termenul de valabilitate. Un exemplu este extinderea termenul de valabilitate cu trei zile la mango.