Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atentie la costuri

In cea de a doua zi, firmele din Moldova au putut asista la o lectie a calculului costului/km si analiza acestora si a tarifelor practicate, tinuta de Ioana Csengeri, directorul economic al firmei Bon Trans, o firma cu un parc de circa 50 de camioane din Marghita (jud. Bihor). Lectia a fost cu atit mai interesanta cu cit nici calculul, nici analiza costurilor si tarifelor nu au fost lasate in seama unui soft specializat, ci au fost facute cu instrumente simple – un program de contabilitate – si cu multa organizare si experienta.

Ioana Cengeri a aratat cum sunt verificate elementele de cost si tarifele clientilor, demonstrind ca tarifele propuse de clienti sunt de regula cu profit aproape zero, transportatorul trebuind sa caute solutii de reducere a costurilor obisnuite pentru a face o bruma de profit si a-si putea continua activitatea.
Pe larg despre toate discutiile si prezentarile facute cu ocazia conferintei veti putea citi in numarul de iulie al revistei Tranzit, care va iesi pe piata pe 1 iulie.

Articole similare

Ad