Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Programul „Dor de gust“ aduce legume proaspete pe raft

In iunie, insa, a fost demarat programul „Dor de gust“, infiintat la initiativa Asociatiei Cultivatorilor de Legume, cu sprijinul Organizatiei Interprofesionale PRODCOM Legume-Fructe si a Centrului de Comunicare al Fermierilor din Romania, iar rolul grupului Agricover este de a asigura platforma operationala a programului, oferind suportul logistic, tehnic, financiar si de management al riscului.
 

In program sunt implicati peste 200 de fermieri din regiunea de sud a tarii, din bazinele legumicole: Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguletu, Gheorghe Doja, Mariuta, Scanteia si Pogoanele.
Produsele Dor de Gust au un traseu usor de urmarit, de la samanta, pana la cumparatorul final. Tot procesul de productie este trecut printr-un control strict al calitatii iar pe eticheta este specificata ferma de provenienta, asigurand un proces transparent. Fiecare fermier ofera fisa de cultura, astfel incat consumatorul sa fie informat asupra produselor cumparate.
In program sunt inscrise retelele de retail: Kaufland, Auchan, Cora, Selgros, Carrefour si Lidl, dar se discuta si cu restul retailerilor. Pentru 2014 se estimeaza ca prin acest program vor fi comercializate 10.000 tone de legume, din peste 35 de sortimente. In prezent cel mai solicitat produs este pepenele verde, iar livrarile se fac zilnic.

Articole similare

Ad