Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețul carburanților: Prețul petrolului brut crește ușor

Prețul petrolului a crescut ușor în primele tranzacții de vineri, 24 iunie. Un baril (159 de litri) de Brent din Marea Nordului costa 110,30 dolari americani. Aceasta a fost cu 25 de cenți mai mult decât în ziua precedentă. Prețul barilului de petrol american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 49 de cenți, până la 104,76 dolari.

Prețurile petrolului au avut tendința de a fi sub presiune de la jumătatea lunii iunie. Acest lucru este declanșat de temerile emergente de recesiune. Este de temut că majorările semnificative ale ratelor dobânzilor de către multe bănci centrale în lupta împotriva inflației ridicate vor face ca economia deja fragilă să se poticnească. Economia este afectată de ceva timp de tensiuni considerabile în comerțul mondial, declanșate de criza Corona și intensificate de războiul din Ucraina.

Indiferent de acest lucru, prețul țițeiului este încă la un nivel ridicat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a redus semnificativ oferta globală, deoarece petrolul rusesc este boicotat de multe țări din Occident, iar numeroase alte state tind să evite petrolul rusesc de teama sancțiunilor. Cererea de energie a crescut semnificativ după ce pandemia Corona s-a calmat.

Articole similare

Ad