Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tibbett Logistics anunta o crestere substantiala a integrarii solutiilor logistice intermodale in Europa Centrala si de Est

Tibbett Logistics – parte din grupul britanic Keswick Enterprisese, a constatat o crestere seminificativa a operatiunilor de transport intermodal in Europa Centrala si de Est (CEE) in 2014. Inca de la inaugurarea BIRFT (Bucharest International Rail Freight Terminal), in 2011 Tibbett Logistics, in calitate de operator al acestuia, se afla in pozitia de a monitoriza tendintele de transport intermodal si a altor tipuri de transport in regiune.
 

BIRFT opereaza atat trenuri complete de containere maritime intre Portul Constanta la Marea Neagra si Bucuresti, trenuri de vagoane conventionale din Europa de Vest manipulate in depozitul conectat la calea ferata din terminal, cat si traficul intermodal european de containere de 45’ PW. La inceputul acestui an Terminalul a inceput si operarea vagoanelor de transport automobile – importate din Turcia.
In primele noua luni ale anului 2014, Tibbett Logistics a inregistrat o crestere substantiala – 50% a volumelor de containere maritime operate in cadrul BIRFT (import si export) in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2013 – cresterile au fost inregistrate atat pentru volumele generate de clientii directi, cat si pentru cele generate de liniile maritime si casele de expeditie. Aceasta continua tendinta de crestere a volumelor din 2012 si 2013.
In prezent Tibbett Logistics opereaza saptamanal trei trenuri complete in ambele directii, intre Bucuresti si Portul Constanta, un al patrulea tren fiind planificat a se adauga in perioada imediat urmatoare. In timp ce volumul containerelor maritime transportate a continuat sa creasca, atat traficul de vagoane conventionale din Europa de Vest, operat in regim de transbord in BIRFT (cross docking), cat si distributia acestor volume in principal catre sectorul retail, au crescut de 10 ori.
CEO-ul companiei Tibbett Logistics, David Goldsborough, a explicat ca, in prezent, firma este implicata in mai multe proiecte pentru furnizarea de servicii regulate intre Bucuresti/zona Ploiesti si granita de vest a Romaniei – in vederea asigurarii conexiunii cu reteaua intermodala a Europei de Vest. Terminalul BIRFT beneficiaza de o locatie strategica in raport cu infrastructura de cale ferata, ca punct de tranzit catre Marea Neagra si Turcia, zona cu un potential substantial de crestere.”

Articole similare

Ad