Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Actiunile UPS s-au apreciat cu 14% primul trimestru

UPS anunta castiguri per actiune diluata de 1,12 USD in primul trimestru al anului 2015, marcand astfel o crestere de 14% comparativ cu perioada similara a anului precedent. Profitul operational a crescut cu 11% pana la 1,7 miliarde USD, rezultat la care au contribuit toate cele trei segmente de business. Masurile implementate la nivel de management pentru majorarea veniturilor si cresterea importanta a livrarilor internationale au dus la imbunatatirea profitului operational.
Veniturile totale au crescut cu 1,4% fata de primul trimestru al anului trecut, pana la 14 miliarde USD. Cresterea veniturilor dupa ajustarea diferentelor valutare a fost de 3,6%.
Livrarile totale au crescut cu 2,8%, pana la 1,1 miliarde de colete, rezultatul fiind influentat de cresterea cu 9,4% a exporturilor in Europa.
 

Profitul operational international a fost de 498 milioane USD, in crestere cu 14% comparativ cu primul trimestru din 2014. Cresterea volumelor, initiativele de pret si reducerea chetuielilor cu combustibilul au contribuit la imbunatatirea profitabilitatii. Marja operationala a crescut cu 280 de puncte de baza, la 16,8%.
Veniturile internationale totale, in valoare de 3 miliarde de dolari, au crescut cu 2,4% daca excludem diferentele valutare, comparativ cu scaderea raportata de 5%. Nivelul mai scazut al suprataxelor aplicate combustibilului au influentat cresterea veniturilor.
Randamentul exporturilor internationale au scazut cu 5,2% daca excludem diferentele valutare, pe fondul scaderii cu 300 de puncte de baza a veniturilor din suprataxe aplicate combustibililor. Schimbarile in mix-ul de produse si avansul livrarilor intraregionale au contribuit la scaderea randamentului. Volumul expeditiilor la export a crescut cu 6,7%, fiind influentat de cresterea la nivel european de 9,4%. In Europa, volumul livrarilor UPS a crescut in ultimii zece ani cu o rata anuala de aproximativ 9%.
Veniturile din segmentul distributie si transport de marfuri cargo au crescut cu 1,3%, pana la 2,2 miliarde USD, cele mai bune rezultate fiind realizate de Distributie si UPS Freight. Cresterea veniturilor a fost temperata de diferentele de schimb valutar si de nivelul scazut al veniturilor din suprataxa pe combustibil. Marja operationala a crescut pana la 6,9%, generand un profit operational de 151 milioane USD.
Desi veniturile diviziei Forwarding au scazut pe fondul diferentelor valutare si a actiunilor de management al veniturilor, profitabilitatea a crescut comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Congestiile din porturile de pe Coasta de Vest au reprezentat reale provocari pentru clientii care foloseau transporturile de marfuri cargo pe ocean. Business-ul de distributie a inregistrat o crestere solida, pe masura ce tot mai multi clienti din retail si din industria de ingrijire a sanatatii inteleg beneficiile lantului de aprovizionare gestionat de specialisti. Profitul si marja operationala au fost limitate de investitiile continue in tehnologie si infrastructura.
Veniturile UPS Freight au crescut cu 2,3%, pe fondul rezultatelor pozitive ale expeditiilor de tip LTL si a produselor Ground Freight Pricing. Taxele de combustibil adaugate au fost ajustate in scadere, astfel ca si veniturile din acest segment au scazut. Expeditiile zilnice LTL au crescut cu 3,5% comparativ cu primul trimestru al anului trecut.

Articole similare

Ad