Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Symmetrica intenționează să deschidă mai multe linii de producție în noua fabrică Somaco Holding

Symmetrica, producătorul român de pavaje, a anunțat pe 25 octombrie că a achiziționat fabrica Somaco Holding din Doaga – Mărășești, județul Vrancea. Compania intenționează să investească 10 milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea fabricii până la sfârșitul anului 2023.

Fabrica este situată în vecinătatea unității pe care o deține Symmetrica. Cu această etapă, compania va extinde mai multe linii de producție pe o suprafață totală de aproximativ 300.000 m2.

Compania dorește să transforme locația din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producție. În așa fel încât, hub-ul din Doaga să devină cea mai mare fabrică a companiei, a adăugat Symmetrica.

De asemenea, Symmetrica își extinde și aria de activitate prin producția de stâlpi pentru liniile electrice aeriene (LEA), astfel completând portofoliul său cu soluții pentru proiectele de infrastructură electrică.

Odată cu această achiziție, Symmetrica va păstra 30 de angajați din compania Somaco, care se vor alătura echipei de 60 de persoane deja prezenți în fabrica vecină Symmetrica.

Symmetrica a inaugurat prima fabrică în 1999 în Verești, județul Suceava, urmată de unități de producție în Podu Iloaiei, județul Iași (2010), Bolintin Vale, lângă București (2011), Prejmer – Brașov (2012), Cociu – Bistrița-Năsăud (2012), Mărășești/Doaga – Vrancea (2018) și Zimandu nou (2021).

„La începutul anului menționam că strategia noastră de extindere vizează inclusiv sud-estul țării, una din zonele cu potențial ridicat care raportează creșteri importante de la an la an în ceea ce privește volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziția fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii și marchează o etapă importantă pentru Symmetrica în vederea consolidării poziției”,

a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Articole similare

Ad