Producatorul si procesatorul de carne de pui Aaylex, detinatorul brandului COCORICO a participat in perioada 28 octombrie – 1 noiembrie la targul specializat pe industria carnii – CARNEXPO 2015. „Ne-am dorit ca la aceasta editie a Carnexpo sa venim in fata consumatorilor cu un nou stand personalizat care sa reprezinte cat mai fidel noile preferintele de consum ale romanilor care se indreapta in numar din ce in ce mai mare catre produse 100% romanesti, calitativ superioare si cat mai naturale.
Este un lucru evident ca piata de carne de pasare a progresat in permanenta in ultimii zece ani. Astfel, pieptul de pui, un produs care acum cativa ani era considerat un produs scump, se bucura deja de o cerere constanta si serioasa pe piata romaneasca. Ambalate in caserole inovative care confera un termen de garantie mai lung, de pana la 14 zile, produsele noastre proaspete raspund foarte bine preferintelor consumatorului roman”, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.
Potrivit statisticilor oficiale (INS, Eurostat), consumul de carne de pui in Romania este in prezent de aproximativ 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana. Piata interna ramane principala piata de desfacere a Cocorico – aproximativ 70% din productie fiind comercializata in Romania.
„Avantajul nostru ca si producator roman este ca in fiecare zi putem livra marfa proaspata in orice supermarket din Romania, in gama completa”, a concluzionat Bogdan Grama.
Compania Aaylex, detinatoarea brandului Cocorico este si unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din Romania, avand un portofoliul de clienti externi provenind din 17 state printre care se numara: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia si Slovacia. 80% din produsele cerute la export sunt reprezentate de pieptul de pui. In total, anual, Aaylex produce si comercializeaza peste 60.000 tone de carne de pasare, 100% romaneasca.
In cadrul CARNEXPO, care anul acesta a fuzionat cu INDAGRA FOOD, au participat peste 170 companii de prestigiu la nivel international, cat si principalii jucatori din industria alimentara romaneasca. Targul a reunit cererea si oferta celor mai importanti producatori din piata, importatori si furnizori din industria alimentara, deschizand vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele si tehnologiile actuale, in scopul dezvoltarii agriculturii si industriei alimentare din Romania, in acord cu cele mai exigente standarte internationale.
Grupul Aaylex detine 18 ferme cu o capacitate totala de aproximativ 36 milioane pui vii/ an. Acestora li se adauga 2 statii de incubatie de 18 milioane oua/an, 2 ferme de reproductie de pasari-adulti cu o productie de 20 milioane oua/an si 2 ferme de reproductie tineret. Fermele au operatiuni in 6 judete: Buzau, Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu si Prahova. Aalyex Prod gestioneaza un abator propriu localizat in Buzau, acesta fiind unul dintre cele mai mari si moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuala de abatorizare este de 9.000 de capete pe ora, procesand in prezent intregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/ an. Deschis in anul 2011, noul abator reprezinta o investitie greenfield in valoare de 54 de milioane de euro.
Companiile grupului detin o serie de certificari internationale privind managementul integrat al calitatatii si sigurantei produselor precum: ISO 22 000 si 9001/2000, BRC grad A, IFS – cel mai inalt standard, LAREX, acreditari BELCERT, UKAS si DAR, acreditarea HACCP, Certificat de grad A in inspectia GMP&R, precum si certificarea Halal.