Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Anul viitor se vor elimina trei „puncte negre“ de pe DN1

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti a anuntat ca va finaliza in regie proprie un drum de legatura intre DN5, care leaga Capitala de granita cu Bulgaria, si Vama Giurgiu. Drumul va avea o lungime de 5,1 km, un sistem rutier rigid si doua intersectii cu sens giratoriu. Proiectarea va fi licitata in perioada decembrie 2016 – mai 2017, realizarea proiectarii e prevazuta in mai – septembrie, licitatiile pentru echipamente si materiale intre septembrie si februarie 2018, iar termenul de finalizare este noiembrie 2018.
 

DRDP Bucuresti mai are in proiect in regie proprie si eliminarea „punctelor negre“ de pe DN1, identificate in timp cu riscuri de accidente si blocaje. „In 2017 ne propunem sa rezolvam trei astfel de puncte: un sens giratoriu la iesirea din Sinaia, catre Brasov, cu finalizare in iunie, un sens giratoriu in dreptul localitatii Banesti (termen iulie) si un sens giratoriu in dreptul comunei Cornu (septembrie)“, a punctat directorul Regiei bucurestene.
Adriana Nicula, director DRDP Brasov va finaliza in regie proprie reabilitarea DN 73A (68 km, sistem rutier care trebuie ranforsat, cu platforma de 8 m) care face legatura intre Predeal si comuna Sercaia, judetul Brasov. „Ne-am propus ca in ianuarie 2020 drumul sa fie deschis traficului.“ De asemenea, Directia va finaliza si centura orasului Fagaras, de 14 km, care va avea profil transversal mix, o parte din traseu suprapunandu-se pe autostrada Sibiu-Brasov (70%). Data finalizarii acestui proiect este decembrie 2019.

Articole similare

Ad