Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Campania ”Cartea de Salvare la Bord” in statiile Petrom

Cartea de Salvare a autoturismului aflata la bord poate creste sansele de salvare ale participantilor la trafic dupa un accident. Cu ajutorul acesteia, timpul de descarcerare poate fi redus cu pana la 30%, aspect vital in lupta contracronometru pentru salvarea victimelor rezultate in urma accidentelor grave de circulatie. Cartea de Salvare la Bord este un document standardizat in format A4, care prezinta specificatiile tehnice ale masinilor si cuprinde informatii importante pentru salvatori, cum ar fi: pozitionarea armaturilor cabinei, a rezervorului de combustibil, a bateriei, airbag-urilor, generatoarelor de gaz, unitatilor de control s.a., precum si punctele adecvate de taiere, astfel incat, in cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare sa intervina cu promptitudine pentru salvarea victimelor.
 

Aceasta poate fi descarcata de pe website-ul ACR – www.csb.acr.ro, in functie de marca si modelul autovehiculului. Pentru a fi usor de identificat diversele componente, Cartea de Salvare la Bord trebuie printata color si asezata la parasolarul din dreptul soferului, asa cum prevad procedurile de salvare. Dupa tiparirea documentului, proprietarii de automobile il pot prezenta la casele de marcat din orice statie Petrom sau la sediile ACR, pentru a primi un autocolant de semnalizare. Acesta se va lipi pe interiorul parbrizului, in partea stanga sus sau stanga jos, pentru a ”semnaliza” echipajelor de descarcerare prezenta Cartii de Salvare la Bord.
OMV Petrom s-a alaturat campaniei Cartea de Salvare la Bord si va facilita promovarea acesteia in aproape 400 de benzinarii Petrom raspandite in toata tara. In acelasi timp, pentru ca siguranta angajatilor este parte importanta a strategiei de sustenabilitate OMV Petrom, toate cele aproximativ 2.500 de autovehicule din flota companiei sunt echipate cu carti de salvare la bord.
Cartea de Salvare la Bord va fi promovata de catre mii de angajati din statiile Petrom, prin intermediul celor peste 500.000 de pliante, si in plus printr-o aplicatie online – un test menit sa ii faca pe soferi sa constientizeze cat de importanta este prezenta in masina a Cartii de Salvare.
Campania „Cartea de Salvare la Bord” este o initiativa lansata de Automobil Clubul Roman (ACR) impreuna cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si promovata in parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) si OMV Petrom.

Articole similare

Ad