Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Castigatorii competitiei „Beat the Best“ Continental

Competitia bianuala „Beat the Best“, organizata de producatorul de anvelope Continental, s-a incheiat. In total, un numar de 40 de companii de transport din trei tari europene au acceptat oportunitatea de a testa eficienta consumului de combustibil a anvelopelor premium de la Continental in propria flota.
In cadrul competitiei, participantii au putut testa eficienta economica a anvelopelor puse la dispozitie de organizator in comparatie cu alte marci premium.
 

In Germania, compania de transport Franz-Peter Vendel GmbH & Co. KG este castigatoarea competitiei actuale. Soferul acestei companii, Johannes Jeub a economisit cu anvelopele Continental 3,85 litri de combustibil la 100 de kilometri. Locul al doilea, cu o economie de 2,30 litri a fost soferul Thomas Moser de la compania de transport Gotthold Haller. Si cel de-al treilea clasat, Thomas Stohrer este tot un angajat al companiei de transport Haller. Acesta a obtinut o economie de 2,16 litri la 100 de kilometri.
Pentru regiunea Cehia/ Slovacia, castigatorul se numeste Petr N?me?ek, sofer al companiei cehe de transport Zlíntrans, care a economisit cu ajutorul anvelopelor Conti EcoPlus 2,55 litri de combustibil la 100 de kilometri. La o diferenta foarte mica, cel de-al doilea clasat, Zdenek Lousek de la compania ceha de transport Roline, a obtinut o economie de 2,42 litri. Locul al treilea a fost obtinut de Jozef Molobicky, sofer al companiei de transport Comextrans din Slovacia, care a economisit 2,30 litri la 100 de kilometri.
Competitia de economisire de combustibil „Beat the Best” a fost infiintata in anul 2008 de Continental si se desfasoara in mai multe etape. Mai intai, soferul sau responsabilul de parc auto al companiei de transport participante documenteaza pe o perioada de sase luni consumul de combustibil cu anvelopele montate pe vehicul. Dupa inlocuirea anvelopelor cu noile anvelope de generatia a 3-a de la Continental si inca sase luni de rulare, se compara consumul de combustibil inainte si dupa.
La o economie de motorina de 2,55 respectiv 3,85 litri la 100 de kilometri per vehicul si un rulaj de 120.000 de kilometri pe an, companiile de transport castigatoare economisesc intre 3.000 si 5.000 de euro per camion. Calculul se bazeaza pe pretul motorinei valabil la data concursului, de circa 0,92 euro in Cehia si 1,10 euro in Germania.

Articole similare

Ad