AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Coronavirusul a „contaminat“ si economia globala

Ani intregi producatorii, in special de vehicule si tehnologie, au trait visul american pe pamant chinezesc, insa epidemia de coronavirus, care a infectat pana acum mai mult de 17.000 de persoane, a perturbat lanturile comerciale si de aprovizionare la nivel mondial. Vorbind de un centru economic vital, care a atras investitii masive de-a lungul timpului, izolarea Chinei vine cu dificultati majore pentru producatori, de la cei din industria fashion pana la marile marci de masini si gigantii tehnologici, care vor avea dificultati in a-si fabrica si livra produsele la timp. Companiile din toata lumea asteapta doar un semnal din partea Chinei ca isi reia activitatea pentru ca stocurile lor sunt la limita inferioara dupa ce fabricile chineze s-au inchis pe scara larga pentru a preveni raspandirea coronavirusului. China, care contribuie cu o treime la cresterea mondiala a PIB, joaca un rol crucial in lanturile de aprovizionare si economia globala, care a fost „contaminata“ si ea de aceasta epidemie. 
 
O serie de date preliminarii arata gradul in care incepe sa afecteze epidemia de coronavirus atat economia Chinei, cat si pe cea globala. Chiar daca virusul va fi eliminat complet, efectele lui vor ramane o problema in viitorul apropiat.
Un raport emis la finalul anului trecut de Agility Global Logistics estima ca aproape doua treimi dintre managerii din logistica participanti la studiu se asteaptau la o contractie a pietei in 2020, iar suprapunerea inceputului de an cu izbucnirea coronavirus nu face decat sa creasca si mai mult presiunea adusa pana acum de conflictul economic dintre China si SUA. 

Articole similare

Ad
Ad