Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Pentru a evita așteptările lungi la cozile de la aeroport, am anulat zborurile de luni, în urma consultării cu transportatorii, sau acestea au fost amânate pentru alte zile. Echipele de criză se coordonează în prezent cu transportatorii și serviciile aeroportuare pentru ca programul să fie ajustat în consecință”, a fost declarat pe site-ul aeroportului din Bruxelles.

Dintre transportatorii care utilizează aeroportul din Bruxelles, doar zborurile liniei de croazieră TUI sunt programate să plece în mod normal. Alte companii aeriene și-au anulat deja zborurile, iar pasagerii lor au fost informați în consecință. Cei ale căror zboruri vor avea loc au fost informați că pot călători doar cu bagaje de mână.

De câteva zile, aeroportul a făcut apel la pasageri să își schimbe rezervările în alte zile. Cu toate acestea, se știe că întreaga săptămână în capitala belgiană va fi dificilă, deoarece echipajele Brussels Airlines – piloți și personal de cabină – vor fi în grevă pe 23, 24 și 25 iunie. Compania aeriană face tot posibilul pentru a menține cel puțin zborurile regulate pe distanțe lungi. Echipajele care protestează (85% dintre angajați sunt în favoarea grevei) vor să obțină o creștere a salariilor și condiții de muncă mai bune. Aceștia nu sunt de acord cu o plată unică de 450 de euro pentru toți. Pe lângă bani, aceștia cer perioade de odihnă mai lungi între zborurile de medie distanță.

„Nu am cerut niciodată doar bani, ci vrem schimbări structurale care să garanteze un viitor bun pentru companie și pentru lucrătorii săi. Ca să nu mai vorbim de faptul că există erori constante în plata salariilor pentru orele de zbor. Ar fi trebuit să primim registrul de sarcini pentru luna iulie cu mult timp în urmă, dar acesta nu a sosit încă, deși suntem deja trecuți de jumătatea lunii iunie. De aceea protestăm”, a declarat un sindicalist de la Brussels Airlines la televiziunea de stat belgiană.