Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pe 6 februarie, Gebrüder Weiss a deschis o nouă locație în capitala Albaniei, Tirana. Prin această mutare, compania internațională de transport și logistică cu sediul în Lauterach (Austria) reduce decalajul geografic dintre Muntenegru și Macedonia de Nord și își extinde conexiunile de transport în Europa de Sud-Est. Gebrüder Weiss este acum reprezentată în Balcanii de Vest, cu locații proprii în Albania, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia.

„Ca un prim pas, vom extinde linia de grupaj existentă între Macedonia de Nord (Skopje) și Albania în ambele direcții”, explică Dorina Islami, Country Manager Albania la Gebrüder Weiss. De asemenea, sunt planificate noi conexiuni cu Italia, principalul partener comercial al Albaniei.

Incepand cu 10 martie 2020, guvernul albanez a suspendat legaturile maritime regulate intre porturile italiene din Ancona si Trieste, spre Durres. Acest lucru a fost anuntat de presedintele Autoritatii Portuare a Marii Adriatice Centrale, Rodolfo Giampiero, amintind situatia de urgenta generata de coronavirus. „Suntem ingrijorati atat din punct de vedere al sanatatii, cat si din punct de vedere economic. Situatia va avea consecinte asupra portului Ancona care trecea printr-o faza pozitiva, de extindere si dezvoltare.“
Restrictiile decise de guvernul albanez pentru a limita raspandirea coronavirusului includ, printre altele, potrivit TrasportoEuropa, suspendarea conexiunilor de la aeroporturi si porturi din nordul Italiei, la Durres, pana pe 3 aprilie 2020. Prin urmare, zborurile din Milano, Bologna, Florenta, Genova, Perugia, Pisa, Rimini, Venetia, Verona si traficul maritim al feriboturilor din porturile Trieste si Ancona au fost anulate. Transportatorul maritim Adria Ferries e afectat direct de aceasta suspendare, in timp ce portul Bari, de unde pleaca alte linii maritime catre Durres, nu este afectat de aceeasi limitare.