Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cei aflati in cautarea unui loc de munca in sectorul Transport, depozitare si comunicatii se pot astepta la un climat de angajare favorabil, dat fiind ca angajatorii raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +13%, se arata in cel mai recent raport al studiului ManPowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, editia referitoare la trimestrul IV. Perspectivele sunt cu 8 puncte procentuale mai puternice decat in trimestrul anterior si se amelioreaza cu 17 puncte procentuale fata de intervalul octombrie – decembrie 2018.
 

Previziunea Neta de Angajare din trimestrul IV/2018 este de +19%, cea mai puternica Previziune raportata in Romania din trim. IV/2008 pana in prezent, arata Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, referitor la intervalul octombrie – decembrie 2018. Perspectivele pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca se imbunatatesc cu 4, respectiv 6 puncte procentuale fata de trimestrul precedent, III/2018 si fata de anul anterior (trim. IV/2017). 24% din cei 627 de angajatori romani chestionati pentru editia din trim. IV/2018 a studiului raporteaza ca au in vedere cresteri de personal, in timp ce 9% intentioneaza scaderea numarului total de angajati. Intentiile de angajare sunt pozitive, in mai mica sau mai mare masura, in toate cele opt regiuni si zece sectoare industriale analizate.
Angajatorii prevad cresteri ale numarului total de angajati indiferent de sectorul de activitate pe care il reprezinta, mai arata sursa citata. Cei mai optimisti sunt angajatorii din sectorul Constructii, care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +36%, cea mai luminoasa din toate cele zece sectoare de activitate analizate si cea mai robusta prognoza din ultimii zece ani pentru acest sector (din trim. II/2008 pana in prezent). Perspectivele de angajare in Constructii s-au imbunatatit considerabil fata de trimestrul precedent, cu 16 puncte procentuale, si sunt cele mai imbunatatite comparativ cu anul anterior din toate sectoarele analizate, consolidandu-se fata de trimestrul IV/2017 cu 25 de puncte procentuale. Cele mai slabe perspective de ocupare a fortei de munca sunt raportate in sectorul Industrie extractiva, unde Previziunea Neta de Angajare de +4% indica un ritm de angajare lent,   care se imbunatateste totusi atat fata de trimestrul III/2018, cu 13 puncte procentuale, cat si si fata de trimestrul IV/2017, cu 3 puncte procentuale. In ceea ce priveste sectorul Transport, depozitare si comunicatii, cei aflati in cautarea unui loc de munca se pot astepta la un climat de angajare favorabil, dat fiind ca angajatorii raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +13%. Perspectivele sunt cu 8 puncte procentuale mai puternice decat in trimestrul anterior si se amelioreaza cu 17 puncte procentuale fata de intervalul octombrie – decembrie 2018. Perspectivele de angajare sunt pozitive in toate categoriile de organizatii, de la cele foarte mici a cele mari, se mai arata in raport.