Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atlassib și FlixBus și-au anunțat colaborarea pe segmentul transportului internațional de linie, peste 50 de destinații noi din Italia, Germania și Franța urmând să fie disponibile din 2 decembrie pentru clienții operatorului sibiuan. Practic, Atlassib se va ocupa de operarea rutelor, în timp ce FlixBus va fi responsabil de optimizarea rețelei, dezvoltarea tehnologică, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, dar și de managementul calității.

Noile rute – printre care Paris, Lyon, Bologna, Roma, Florența, Torino, Bielefeld și Frankfurt – oferă posibilități de călătorie pentru pasagerii din peste 100 de orașe din România și peste 4700 de noi conexiuni.

„Considerăm că a sosit momentul să ne concentrăm activitatea asupra sectoarelor prioritare ale Grupului, iar parteneriatul cu FlixBus ne va susține pentru a garanta un serviciu de calitate pentru liniile noastre internaționale. Cu ajutorul digitalizării și a conectării la o rețea extinsă de destinații, ne dorim să oferim pasagerilor români posibilitatea de călători mai ușor în Europa și să atragem mai mulți turiști străini spre Sibiu ”, a declarat Florin Mușan, director general Atlassib.

Autocarele verzi FlixBus oferă o rețea de transport extinsă care conecteză România cu destinațiile  europene în care sunt cele mai mari comunități de români în țări precum Italia, Spania, Germania sau Franța.

„Prin parteneriatul cu Atlassib, unul dintre liderii locali în transportul internațional, facem un pas important pentru viitorul mobilității în România. Forța noastră constă în partenerii noștri, cu care am stabilit întotdeauna o relație prin care putem să implementăm împreună standarde înalte de siguranță și de calitate pentru pasageri.

Extinderea rețelei spre și mai multe destinații din Europa confirmă cererea ridicată de servicii de mobilitate colectivă din regiune”, a declarat Andrea Incondi, Senior Managing Director FlixBus Italia, România și Bulgaria.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul FlixBus și prin intermediul aplicației,  dar și din agențiile de turism partenere și agențiile Atlassib.

FlixBus colaborează cu agenții partenere care vând bilete în peste 1.500 de puncte de vânzare în România. Prin acest parteneriat rețeaua de vanzări se extinde adăugând peste 100 de puncte de vânzare Atlassib. În prima jumătate a 2023, autocarele FlixBus au transportat peste 24 de milioane de pasageri în Europa. Recent, compania a anunțat intrarea pe piața din Finlanda, conectând astfel toate țările continentale din Uniunea Europeană.

Vanzarile de autobuze raman in continuare modeste, conform statisticilor Politiei Romane, iar acest lucru poate fi pus pe seama faptului ca operatorii vor sa fie siguri ca nu se mai produc modificari de ultim moment in legislatie, cum ne-am obisnuit, dar si pe seama lipsei de bani. Totusi, daca privim situatia inmatricularilor de microbuze, putem spune ca aici vanzarile merg "struna". Sigur, nu se situeaza la peste 1.000 de unitati, ca in anii de glorie de dinainte de criza, dar sunt destul de consistente. Astfel, numai in iulie au fost inmatriculate 121 de microbuze, dintre care 113 unitati noi, ce se adauga celor 403 deja inregistrate in primele sase luni. Cibro este printre cele mai de succes modele, carosierul roman C&I Eurotrans "reprofilandu-se" pe Ford. Nu mai putin de 61 de astfel de unitati au fost inmatriculate in cursul lui iulie.

Autobuzele, asa cum am spus, nu merg prea bine. E-adevarat ca cele mai multe vor fi livrate poate in toamna. Importatorii de autobuze ar fi bine sa gaseasca insa solutii si pentru eventuale cereri de "ultima ora", desi in urma cu cateva luni se aratau hotarati sa nu mai bage bani in stocuri, iar termenul de livrare anuntat era de 4-5 luni din momentul inaintarii comenzilor catre fabrici.
Asadar, dupa ce in prima jumatate a anului s-au vandut doar 53 de autobuze, dintre care si cateva urbane, iulie s-a inchis cu 18 masini noi, dintre care 10 autocare Mercedes-Benz cumparate de Atlassib. La acestea se adauga un Isuzu, un Guleryuz si alte sase Mercedes-Benz. Predomina inca rulatele, iar ingrijorator este ca peste jumatate dintre ele sunt fabricate inainte de 2000. Desigur, masinile vechi nu isi vor gasi loc in parcul inscris pentru licitatia de trasee. In acelasi timp, multi operatori au declarat ca autobuzele cumparate in ultimii ani sunt foarte bune si situatia financiara oricum nu le permite prea multe achizitii pe acest segment. Cu microbuzele este altceva: sunt mult mai ieftine, iar durata de viata este mai mica decat la autobuze. Pentru corectitudinea atribuirii traseelor ar trebui acordata o atentie foarte mare incadrarii acestora la trasee de microbuz sau de autobuz, fara posibilitatea schimbarii ulterioare.