Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

12 proiecte inițiate și dezvoltate de opt companii și o fundație – membre ale Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România) – au intrat pe lista scurtă în competiția organizată de AHK România pentru recompensarea rezultatelor deosebite în afaceri. Lista poate fi consultată pe site-ul ahkawards.ro.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei aniversare AHK- 20 de ani în România, care va avea loc pe 1 septembrie la Palatul Parlamentului.

Cele opt companii sunt: Albis Plastic, Bayer, Dräxlmaier Automotive, Bosch Group in România, E.ON România, Lidl România, BCR, Clariant Products Ro și Fundația Bosch România.

La categoria „Business Excellence” au rămas Albis Plastic, pentru inovația adusă în procesarea plasticului, Bayer, pentru implementarea cu succes a unor tehnici avansate de marketing digital, și Dräxlmaier Automative, pentru modernizările făcute în domeniul e-Mobility, care i-au permis să devină în doi ani o uzină producătoare de componente de înaltă tehnologie și de baterii.

La categoria „Our employees – our success” („Angajații noștri-succesul nostru”)  Bosch Group România s-a calificat cu două proiecte: unul pentru inițierea unui program de cooperare cu universitățile pentru pregătirea noilor generații, iar celălalt pentru formarea angajaților cu rol de conducere. Tot în această categorie a intrat și Dräxlmaier Automative, cu inițiativa sa de creare a unui sistem transparent și digitalizat de dezvoltare și administrare a competențelor angajaților.

A treia categorie premiată este „Responsability for the future”  („Responsabilitate pentru viitor”), în cadrul căreia au fost selectate E.ON România, pentru implementarea unui program de CSR privind iluminatul în școli prin sistemul LED, Fundația Bosch România, pentru inițiativa EduCare de îmbunătățire a accesului la educație pentru copiii din grupurile defavorizate, și Lidl România, pentru proiectul „Cu apele curate”, inițiativă de colectare a plasticului din fluviul Dunărea.

Categoria „Innovation and New Technologies” („Inovație și noi tehnologii”) recunoaște meritele companiilor Bayer, pentru realizarea proiectului de transformare digitală din domeniul agricol (ferme), BCR, pentru crearea centrului de inovație antreprenorială- „InovX-BCR Accelerator”, și Clariant Products Ro, pentru producerea de biocombustibili avansați din reziduurile agricole, care să contribuie la decarbonizarea domeniului transporturilor.

„Împlinim 20 de ani de prezență neîntreruptă în România, 20 de ani de succes în promovarea relațiilor economice bilaterale între Germania și România. Considerăm că este momentul propice pentru a premia inițiativele româno-germane de succes, care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a businessului din această țară. Cei zece membri ai juriului au avut o temă grea, nu numai datorită numărului mare al proiectelor depuse, ci și datorită calității acestora. Diferențierea a fost dificilă, proiectele fiind, multe dintre ele, excepționale. Acest lucru arată cât de valoroasă, durabilă și avansată din punct de vedere tehnologic este comunitatea de afaceri româno-germană aici, în România.

O bază excelentă pentru dezvoltarea dinamică ulterioară a relațiilor bilaterale.

Le mulțumim tuturor participanților pentru implicare, îi felicităm pentru realizări și ne bucurăm să-i avem alături de noi la Gala aniversară din 1 septembrie”, a menționat Sebastian Metz, Director General și membru în Consiliul Director al AHK România.

Este primul an în care AHK România acordă premii bilaterale prin care sunt recunoscute și promovate eforturile și rezultatele obținute de companii sau proiectele acestora în actualul context economic.  Cele 12 proiecte finaliste au fost selectate dintr-un total de 68 de aplicații, de către un juriu format din oameni de afaceri, ziariști, reprezentanți ai societății civile și ai mediului universitar, împreună cu AHK România.