Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume și lider în transportul terestru european, a inaugurat un nou terminal într-o locație centrală la Aeroportul Bergen Flesland.

Terenul de 46 de acri găzduiește un centru logistic de ultimă generație cu o suprafață de 7.000 mp. O mare parte din zonă este dedicată manipulării mărfurilor. Clădirea și operațiunea sunt în mare parte autosuficiente din punct de vedere al energiei electrice, prin intermediul panourilor solare de pe acoperiș, care este ecologică. Clădirea dispune de facilități moderne pentru angajați și șoferi. DB Schenker din Bergen are o zonă mare de captare pentru operațiunile sale din regiune și, cu o capacitate sporită în locații moderne, poate oferi pieței produse de transport fiabile și bune. Nu numai pe șosea, ci și în domeniul transportului maritim și aerian.

DB Schenker face un pas important către o logistică verde. În această lună, DB Schenker va efectua un test cu Volta Zero de la Volta Trucks, un vehicul cu propulsie electrică și extrem de inovator, în Norvegia. Camionul complet electric a fost prezentat la deschiderea oficială a terminalului din Bergen.

„Acest terminal constituie o parte importantă și integrală a rețelei noastre paneuropene, care cuprinde 430 de terminale în întreaga Europă, și este, de asemenea, de mare importanță pentru rețeaua internă norvegiană. Prin implementarea Volta Trucks în flota noastră, creștem semnificativ ritmul de electrificare a flotei noastre și investim în soluții de transport mai ecologice. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul DB Schenker de a ne consolida poziția de lider de piață sustenabil în domeniul serviciilor logistice.”,

a declarat Christian Drenthen, membru al Consiliului de administrație pentru transporturi terestre.

În luna septembrie, colegii noștri din Norvegia vor efectua un test cu Volta Zero de la Volta Trucks cu propulsie electrică și extrem de inovator. În 2021, DB Schenker și Volta Trucks au anunțat un parteneriat. Precomanda de aproape 1.500 de vehicule Volta Zero cu emisii de gaze de eșapament zero a fost cea mai mare comandă de camioane electrice de capacitate medie din Europa până în prezent. DB Schenker plănuiește să implementeze Volta Zero de 16 tone, complet electrice, în terminalele sale europene pentru a livra mărfuri de la centrele de distribuție către zonele urbane și centrele orașelor.

DB Schenker își propune să devină lider mondial în furnizarea de soluții logistice durabile. Ca parte a eforturilor sale continue de decarbonizare a transporturilor, compania a introdus o serie de schimbări radicale. Această comandă record de camioane Volta Zero este doar una dintre numeroasele inițiative pe care furnizorul de servicii logistice le întreprinde în cadrul tranziției sale către transportul de marfă cu emisii zero. DB Schenker va fi una dintre primele companii din lume care va testa aceste camioane în condiții reale.

„Terminalul din Bergen este o parte puternică a rețelei noastre. Ne bucurăm că putem oferi în sfârșit clienților noștri și pieței cele mai bune facilități pentru transportul de marfă din regiune. Suntem acum bine poziționați pentru o creștere durabilă în continuare, iar Volta Truck ne duce mai departe spre un transport terestru ecologic.”,

a afirmat Wolfgang Frank, șef al Land DB Schenker Norvegia.