Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss își extinde rețeaua din Australia prin deschiderea unui nou birou Aerian & Maritim în Brisbane. Acesta reprezintă cea de-a treia locație operată de compania internațională de logistică în Australia, după cele din Sydney și Melbourne. Cel mai important punct de tranzit din Brisbane este portul de containere, care joacă un rol important în comerțul internațional, cu un volum record de 1,56 milioane de containere standard gestionate la nivelul anului 2022.

„Deschiderea unei locații în Brisbane reprezintă încă un pas esențial în eforturile noastre de a ne extinde prezența în Australia. Serviciile oferite aici sunt adaptate în special clienților din sectoarele de inginerie, agricultură și echipamente medicale”, spune Andrew Antonopoulos, Managing Director pentru Australia și Noua Zeelandă la Gebrüder Weiss. „Serviciile puse la dispoziție de noul birou includ transporturi pe cale aeriană și maritimă, formalități vamale și un mix logistic personalizat pentru comenzi pe bază de proiect”.

Cel mai recent, Gebrüder Weiss a organizat transportul unei mașini solare inovatoare din Elveția în Australia, și retur, pentru echipa de curse solare aCentauri a ETH Zurich. Echipa elvețiană a reușit să parcurgă o distanță de 3.000 km prin zonele nelocuite din Australia folosind exclusiv energie solară.

Cea mai mare zonă de liber schimb din lume stimulează creșterea

Cei mai importanți parteneri ai Australiei pentru economia sa orientată spre import sunt China, SUA și alte țări asiatice precum Coreea de Sud și Japonia, unde Gebrüder Weiss are, de asemenea, locații proprii. „Oferim soluții eficiente de logistică end-to-end care vin în întâmpinarea volumului aflat în creștere rapidă pe piața intra-asiatică”, spune Michael Zankel, Manager Regional pentru Asia de Est/Oceania la Gebrüder Weiss.

Cel mai important partener comercial al Australiei în Europa este Germania, cu un comerț bilateral care a crescut la un nivel record de aproximativ 17,9 miliarde de euro în 2022, conform Germany Trade & Invest. Negocierile între UE și Australia pentru un acord de liber schimb sunt într-un stadiu avansat. Gebrüder Weiss intenționează să deschidă birouri suplimentare în nordul și vestul Australiei, pentru a acoperi întregul continent. Pe lângă prezența sa în Australia, compania de logistică este reprezentată și în Noua Zeelandă cu două locații în Auckland și Christchurch.