Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Mercedes-Benz Actros a fost ales Camionul Anului 2020 de catre juriul International Truck of the Year (IToY), format din 24 de jurnalisti de la cele mai bune reviste de camioane din tot atatea tari europene. Prestigiosul trofeu a fost inmanat prof. Uwe Baake, director de productie Mercedes-Benz Trucks, in cadrul targului de vehicule comerciale Solutrans, care a avut loc pe 20 noiembrie, la Lyon, in Franta.
Cu un scor de 149 de puncte, Mercedes-Benz Actros a iesit invingator in fata noului Iveco S-Way, cu numai 12 puncte diferenta.

Pe locul al treilea s-a clasat Volvo Trucks FH I-Save, cu noul motor pe turbocompound. Potrivit regulamentului IToY, titlul anual este oferit camionului introdus in ultimele 12 luni, care a avut cea mai mare contributie la eficienta in transporturile rutiere, tinand cont de inovatia tehnologica, siguranta, confortul soferului, manevrabilitate si usurinta in condus, economie de combustibil, grija fata de mediu si TCO.
Noul Actros a fost testat de revista Tranzit, membra a juriului IToY, in cadrul lansarii internationale din Spania. Vehiculul german stabileste noi standarde tehnologice din punct de vedere al sigurantei, in primul rand, dar si al confortului si al eficientei in operare. Cu noul Actros, Mercedes-Benz isi propune sa arate clientilor si politicienilor ca sistemul de camere, de pilda, este foarte fiabil, astfel ca nu ar fi de mirare ca peste cativa ani sa devina un standard al industriei. De altfel, deja alti producatori au montat sistemul pe generatii noi de autocare, pentru 2020 urmand sa apara si la alti producatori de camioane. Actros ramane insa primul model de serie unde gasim aceasta inovatie. Nu in ultimul rand, in castigarea titlului de Camionul Anului 2020 un aport important l-au avut condusul semiautomat, franarea de urgenta (noul ABA 5, cel mai avansat din industrie) si conectivitatea, ca de altfel si numeroasele functii de asistenta pentru soferi lansate, unele in premiera, pe noul Actros, si care fac din acesta camionul cel mai modern, mai sigur si mai usor de condus din prezent. „Prin lansarea noului Actros, Mercedes-Benz a oferit cel mai modern camion, pavand astfel drumul pentru vehiculele autonome“, a declarat Gianenrico Griffini, presedintele IToY.