Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne+Nagel a pus în funcțiune primul său Boeing 747-8 Freighter ca parte a acordului de navlosire pe termen lung cu Atlas Air, Inc., o filială a Atlas Air Worldwide Holdings, Inc. În calitate de lider mondial al pieței de transport aerian de marfă, Kuehne+Nagel își extinde rețeaua de transport aerian de marfă prin închirierea întregii capacități a ultimelor două aeronave 747-8F de la livrarea acestora de către Boeing.

În timpul ceremoniei oficiale de la Centrul de livrare Boeing Everett din Everett, WA, Boeing 747-8F cu numele “Inspire” a fost predat către Kuehne+Nagel. Cea mai capabilă aeronavă cargo din lume va sprijini clienții Kuehne+Nagel cu servicii de înaltă fiabilitate, timpi de tranzit reduși și riscuri minimizate. În plus față de rutele Transpacific, noul serviciu va fi conectat cu rețeaua Kuehne+Nagel Intra-Asia pentru a oferi clienților o mai bună conectivitate în cadrul regiunii în creștere Asia-Pacific.

Yngve Ruud, membru al consiliului de administrație al Kuehne+Nagel, responsabil pentru logistică aeriană, comentează: „Este un moment foarte special pentru noi să vedem decolarea Kuehne+Nagel 747-8F „Inspire”. Împreună cu ultimul 747-8F pe care l-am numit „Empower”, aeronava va sprijini clienții noștri cu soluții fiabile și flexibile la nivel global, continuând moștenirea celor mai incredibile programe de aviație din istorie. Suntem încântați să sărbătorim această zi alături de partenerii noștri Atlas Air și Boeing și așteptăm cu nerăbdare să vedem aeronavele noastre conectând lumea.”

Boeing 747-8F joacă un rol incredibil de important în transportul aerian de marfă la nivel global, cu o tehnologie avansată care permite un consum mai mic de combustibil, o capacitate mai mare și o capacitate unică de încărcare.

„Această livrare de 747-8 subliniază importanța parteneriatului nostru strategic pe termen lung cu Kuehne+Nagel și angajamentul nostru de a sprijini creșterea și expansiunea lor continuă”, a declarat John Dietrich, președinte și director executiv al Atlas Air Worldwide. „Suntem foarte încântați să le furnizăm prima lor aeronavă dedicată, care va zbura cu mândrie în livrea personalizată Kuehne+Nagel. Cele două aeronave 747-8F pe care le vom opera pentru Kuehne+Nagel vor adăuga mai multă capacitate și versatilitate pentru rețeaua lor.”

Cu designul și motoarele sale avansate, 747-8F oferă o îmbunătățire cu 16% a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 pe tonă și o amprentă de zgomot cu 30% mai mică în comparație cu generația anterioară de aeronave. „Odată cu preluarea de către Atlas Air a ultimelor 747 pentru clientul său Kuehne+Nagel, acest avion emblematic Boeing va continua să transporte marfă în întreaga lume pentru decenii de acum încolo”, a declarat Kim Smith, vicepreședinte și director general al programului Boeing 747/767. „În timp ce ne luăm rămas bun de la „Regina cerului”, suntem mândri de moștenirea sa ca avion care a propulsat inovația în domeniul aviației și care, mai târziu, a pus bazele familiei noastre de avioane cargo.”