Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benzabordează subiectul central al următorilor ani – viitorul electric și, prin urmare, fără emisii la nivel local – în industria de autorulote. Unul dintre primele eCamper-e gata de lansare se bazează pe platforma EQV cu baterie electrică. Conversia vine de la compania elvețiană Sortimo Walter Rüegg PLC și include un acoperiș pop-up, un pat pentru compartimentul din spate și un modul de bucătărie pentru portbagaj.

Klaus Rehkugler, șeful departamentului de vânzări și marketing Mercedes-Benz Vans: „Piața de autocaravane este de o importanță strategică pentru Mercedes-Benz Vans. Dorim să continuăm să creștem aici și să jucăm un rol de pionierat în ceea ce privește inovația și sustenabilitatea. Pentru noi este clar: Viitorul este electric și în industria de autocaravane!”

Mercedes-Benz Vans are o politică fermă de a oferi variante electrice pentru toate seriile de modele. Portofoliul, deja disponibil pe piață, include și EQV – omologul autopropulsat cu baterie electrică al camionetei V-Class de dimensiuni medii. EQV este disponibil cu două variante diferite de baterie: EQV 300 cu o baterie de 90 kWh și o autonomie de 326-363 km conform WLTP (consum de energie electrică conform NEDC combinat: 27,1-26,3 kWh/100 km; emisii CO₂ combinate: 0 g/ km) și EQV 250 cu o baterie de 60 kWh și o autonomie de 213-236 kilometri conform WLTP (consum de energie electrică conform NEDC combinat: 27,6-26,9 kWh/100 km; emisii CO₂ mixte: 0 g/km).

Ambele modele sunt disponibile în două lungimi (5.140 cm sau 5.370 cm). La stația de încărcare rapidă, de exemplu, EQV 300 se încarcă de la 10 la 80 la sută în aproximativ 45 de minute. În plus, EQV este încorporat într-un ecosistem de mobilitate electrică constând din navigație inteligentă cu management activ al intervalului și servicii și aplicații bazate pe cloud. Sistemul de infotainment MBUX (Mercedes Benz User Experience) servește drept unitate centrală de control. Cu aceste calități, EQV oferă o gamă largă de aplicații pentru o mare varietate de nevoi ale clienților și face acest lucru la nivel local fără emisii – inclusiv, cel mai recent, pentru furgonete, așa cum demonstrează Sortimo Walter Rüegg PLC împreună cu Mercedes-Benz Vans. .

Concept de conversie de la Sortimo cu module solare pentru durabilitate suplimentară și autosuficiență

Conceptul de conversie al lui Sortimo este modular. Opțiunile cu gamă completă includ un acoperiș vertical cu pat de acoperiș și o cutie multifuncțională cu pat și unitate de bucătărie ce se găsește în portbagajul vehiculului. Unitatea de bucătărie folosește un sistem de sertare și caracteristicile includ o chiuvetă, un aragaz detașabil cu două inele, o cutie de frigider și sertare pentru tacâmuri, ustensile de gătit și rechizite. Sistemul de pat este instalat deasupra unității de bucătărie.

Acesta poate fi desfășurat în câțiva pași simpli pentru a crea un pat care este adaptat exact la lățimea vehiculului EQV. Când sunt pliate, scaunele din spate pot fi folosite fără restricții. Caracteristica specială a modulelor de camping este construcția lor ușoară. Acest lucru dă roade mai ales atunci când este folosit într-o dubă electrică, deoarece fiecare kilogram economisit înseamnă o autonomie mai mare.

Cele două panouri solare cu o putere totală de aproximativ 400 de wați, pe care Sortimo le poate instala la cerere, sunt, de asemenea, deosebit de ușoare și asigură o autosuficiență suplimentară. Încarcă atât bateria de pornire, cât și bateria auxiliară pentru camping. Alte echipamente includ, printre altele: geamuri din spate întunecate, iluminare interioară pentru compartimentul din spate, inclusiv porturi USB integrate și scaune pivotante pentru șofer și pasagerul din față. Cu bancheta pentru trei persoane disponibilă opțional, EQV îndeplinește deja cerințele de bază pentru camping din fabrică.