Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss România a dat startul construcției unui nou terminal logistic amplasat în Sud Estul Capitalei, în Popești Leordeni. Compania a achiziționat în acest sens un teren cu o suprafață totală de 70.000 m2 și va derula o investiție de 20 de milioane de euro.

„Dezvoltarea constantă a ultimilor ani și nevoia de a veni în întâmpinarea clienților noștri au contribuit la decizia de a realiza noua investiție. Am ales zona Popești Leordeni, în sud-estul Bucureștiului, deoarece vom fi în vecinătatea autostrăzii A2 și a viitorului inel de centură al Capitalei (A0), beneficiind astfel de infrastructura locală. În plus, prin inaugurarea noului hub, ne vom crește capacitatea de depozitare, ceea ce se va traduce, în cele din urmă, în diversificarea portofoliului și a numărului de clienți”, a declarat Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România.

„Aglomerația tot mai mare a traficului zilnic din București a făcut necesar un al doilea hub în estul orașului. Noua soluție cu două terminale logistice în Capitală face distribuția în interiorul, dar și în jurul orașului mai eficientă. Construim noul terminal de cross-docking la standarde Gebrüder Weiss pentru a permite creșterea în continuare a afacerii în zona distribuției locale și pentru dezvoltarea în continuare a serviciilor de livrare la domiciliu, oferind o zonă de cross-docking adecvată”, a arătat Thomas Moser, Director and Regional Manager Black Sea/CIS Gebrüder Weiss.

Construcția noului terminal a fost deja începută, acesta urmând să fie dat în folosință la finalului acestui an. Suprafață totală este de circa 17.000 m2, din care 13.500 m2 spațiu de depozitare și 3.400 m2 destinat activităților de cross-docking.

„Suprafața terenului este una generoasă, iar acest lucru ne permite ca, pe termen mediu și lung, în funcție de oportunitățile din piață și de nevoile clienților noștri, să extindem zona de depozitare și cross-docking”, a mai spus Viorel Leca.

Noul terminal va pune la dispoziția clienților toată gama de servicii – FTL (Full Truck Load), LTL (Less Than Truckload), transport în regim de grupaj, depozitare și logistică, vamă și livrare la domiciliu prin Home Delivery. De asemenea, acesta va fi un depozit clasa A, în conformitate cu cerințele ADR – acord  referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase. Clădirea va fi una eficientă prin utilizarea panourilor fotovoltaice, climatizarea clădirii cu ajutorul pompelor de căldură și a stațiilor de încărcare pentru mașini și camioane electrice. Noua facilitate va găzdui 90 de angajați, dintre care 60 angrenați în zona de depozitare și 30 în zona de birouri. „Noul terminal din Popești Leordeni este al doilea hub arondat zonei București. Acesta, alături de cele din Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova, cumulează o suprafață totală de depozitare și cross-docking de peste 85.000 m2”, a precizat Viorel Leca.