Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DP World, cel mai mare furnizor mondial de logistică a lanțului de aprovizionare end-to-end, și Agenția Rusă pentru Energie Atomică, Rosatom, au convenit asupra unei întreprinderi comune pentru dezvoltarea coridorului nordic de tranzit. Potrivit celor doi parteneri contractuali, aceasta ar trebui să devină o cale viabilă și durabilă între Asia și Europa.

Noua rută între est și vest peste Arctica ar reduce emisiile și va întări comerțul global. Acordul a fost semnat la Sankt Petersburg de sultanul Ahmed Bin Sulayem, președintele și CEO al grupului DP World, și de Aleksey Likhachev, directorul general al Rosatom. 

Ambii parteneri doresc să investească în construcția și exploatarea capacităților de transport și logistică de-a lungul coridorului, de exemplu în porturi sau legături de transport. Această rută ar economisi până la 19 zile de transport între Asia de Sud-Est și Europa de Nord-Vest, potrivit unui mesaj al DP World. O treime din comerțul mondial se desfășoară între cele două continente și o astfel de legătură mai scurtă, mai eficientă și mai rapidă ar reduce semnificativ și emisiile de CO2.

Anul trecut, un volum record de 33 de milioane de tone a fost transportat pe coridorul de tranzit nordic, președintele Putin setând un target de 80 de milioane de tone până în 2024. Împreună cu conexiunile terestre, s-ar crea mai multe opțiuni pentru transportul de marfă, a spus sultanul Ahmed Bin Sulayem, DP World dorind să susțină eforturile Rusiei de a intensifica comerțul între cele două continente. De altfel, DP World a declarat că va investi 2 miliarde de dolari, alături de fondurile de investiții directe ale Rusiei. Crearea unei infrastructuri de transport durabile în Arctica ar reduce amprenta ecologică, a adăugat șeful Rosatom, Likhachev.