Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Rompetrol – KMG International anunta ca va dona carburant pentru transportul medical de urgenta, finantarea cercetarii si achizitionarea de echipament, kituri de testare si materiale necesare pentru unitatile medicale din comunitatile unde isi desfasoara activitatea, in judetele Prahova si Constanta.
Prin Fundatia pentru SMURD, Rompetrol va achizitiona 2.500 teste PCR (SuperScript™ III Platinum™ One-Step qRT-PCR) care vor sustine activitatea laboratorului national de referinta din cadrul Institutului National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino”, dar si cu reactivii necesari pentru dezvoltarea metodei de identificare a tipului de virus COVID-19(analiza genomului pentru identificarea specificitatii nationale si a potentialelor mutatii genetice). Totodata, prin parteneriatul cu Asociatia Daruieste Aripi, compania doneaza 37.000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanta Constanta, pentru acordarea asistentei de urgenta, transport medical si consultantii de urgenta pe tot teritoriul judetului Constanta. Sponsorizarea ofera posibilitatea realocarii fondurilor pentru achizitia interna de materiale sanitare, echipamente de protectie si dezinfectanti.
In judetul Prahova, prin Rompetrol Well Services, companie membra a Grupului KMG International, va fi sprijinit Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pentru achizitionarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, care va facilita testarea rapida a pacientilor la nivel local. In prezent, testele prelevate din judetul Prahova sunt trimise la Institutul Matei Bals din Bucuresti pentru analiza, in timp ce testarea poate dura pana la 2-3 zile. Noua tehnica va oferi rezultate in 2-3 ore. Prin parteneriatul cu Asociatia Daruieste Aripi, Rompetrol va facilita achizitionarea de echipamente medicale de protectie pentru unitatile spitalicesti din judetele Constanta si Prahova.