Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aflat deja in esalonul fruntas al producatorilor de componente din intreaga lume, ZF continua sa ridice stacheta calitatii produselor. De aceea, la CeMAT 2011, va prezenta in premiera un sistem de transmisii pentru stivuitoare, ce poate aduce o economie de combustibil de 30%, precum si o crestere a eficientei de 20%. Acest lucru ii obliga si pe ceilalti jucatori de pe piata sa tina pasul alert, provocati fiind sa vina pe piata cu solutii noi.

Cu circa 60.000 de angajati si locatii de productie in 25 de tari, ZF vine din 2007 cu un volum de vanzari total de circa 12,6 miliarde de euro, din care ZF Passau, cu 7.100 de angajati, a generat 2,05 miliarde de euro. ZF produce sisteme de transmisie si directie pentru stivuitoarele electrice, la Gotha, in Germania, si la Gainesville (SUA), precum si sisteme de actionare pentru stivuitoarele diesel la Passau (Germania) si Gainesville.

„Avem avantajul detinerii majoritatii tehnologiilor intr-o singura mana, bazandu-ne pe cele 123 de locatii de productie din intreaga lume, din care cinci in China, pentru utilaje de constructii, una in India si doua in Brazilia. Sistemele pentru stivuitoare, care acopera o cota de 24% din intregul grup, sunt produse la Passau, cele pentru echipamente electrice, in Cehia, si unele componente in China”, a punctat Alexandre Eisner, responsabil de comunicare al ZF.

cPOWER creste eficienta cu 20%
In premiera, ZF va prezenta la CeMAT 2011, sub denumirea de cPOWER, tehnologia transmisiei variabile continue (CVT) pentru utilaje de constructii si stivuitoare diesel, o solutie ce poate aduce o economie de combustibil de pana la 30% si o crestere a eficientei de 20%. „cPOWER este inceputul unei noi ere tehnologice pentru echipamentele off-road”, a precizat Hermann Beck, vicepresedintele Business Unit Construction Machinery Systems, completat de responsabilul de comunicare al ZF, Alexandre Eisner: „cPOWER a fost realizat initial pentru utilaje de constructii, fiind complet necunoscut pe stivuitoare pana acum. Oferim astfel de transmisii si, probabil axe pe viitor, pentru multi producatori de stivuitoare de pe piata, de la Kalmar la Jungheinrich sau Toyota, ei avand deja modele echipate cu sisteme ZF.”
ZF cPOWER asigura o conducere variabila continua, pe intreaga gama, ca si o buna repartizare hidrostatico-mecanica a puterii, inclusiv pe modelele din gama uzuala, ce functioneaza cu viteze de pana la 10 km/ h, oferind performante identice de tractiune atat inainte, cat si inapoi. „Vedem CVT ca pe o tehnologie a viitorului, atat pe segmentul utilajelor de constructii, cat si al echipamentelor de manipulare”, a punctat responsabilul de comunicare al ZF.

Gama completa de transmisii pentru stivuitoare
Cu transmisiile Ergopower WG 131-311 si convertorul de cuplu motor WK 300, ZF propune o solutie ali-niata la cerintele clientilor, oferind eficienta si o manevrare usoara si silentioasa. Transmisiile Ergopower, ca si noul model WG 94 au fost create special pentru cele mai versatile aplicatii ale stivuitoarelor echipate cu motoare cu combustie interna. Printr-o relatie optima intre controlul electronic si hardware, noua transmisie asigura in operare un schimb usor al vitezelor. Noile produse din seriile Ergopower largesc gama cuplurilor motoare de intrare, de la 950 Nm pentru WG 131 la 2.750 Nm pentru WG 311, respectiv 750 Nm pentru transmisia WG 94.
Pentru imbunatatirea eficientei si productivitatii, ZF ofera transmisii cu cinci si chiar sase viteze in completarea versiunilor standard cu trei si patru trepte.

Cuplu motor pentru orice aplicatie
Utilajele de constructii trebuie sa fie extrem de versatile si fiabile, astfel incat sa realizeze manevrele de incarcare/descarcare cu precizie milimetrica, cu procese de schimbare rapide si eficiente. Astfel ca, in cazul incarcatoarelor frontale, al autobasculantelor, buldoexcavatoarelor sau al stivuitoarelor telescopice, ca sa poata fi realizate cu succes sarcinile atribuite, toate componentele transmisiei trebuie sa fie optim armonizate unul cu celalalt. Ca atare, nu se mai poate imagina in prezent un mod de actionare fara asistenta vehiculelor echipate cu convertizoare de cuplu hidrodinamic.
ZF ofera convertoare pentru utilaje de constructii ale cuplului motor, adaptate individual pentru orice  tip de aplicatie. Functia de blocare a covertorului asigura reducerea consumului de combustibil si o mai buna eficienta.
Convertorul de la ZF Sachs este flexibil, depinzand de caracteristicile motorului, de modul de clasificare al transmisiei, ca si de configuratiile hidraulice. Cu un diametru hidrodinamic intre 280 si 440 mm, convertorul de la ZF poate fi usor utilizat pentru transferuri maxime intre 500 si 2.700 Nm. Astfel, este acoperita nu numai intreaga gama de convertizoare de cuplu pentru utilajele de constructii, dar sunt acoperite si toate cerintele individuale si solicitarile producatorilor si ale operatorilor.

O noua generatie de lampi cu leduri oferita de J.Führ
Cu o capacitate extinsa de a reprezenta producatorii de componente internationale in Germania, J.Führ furnizeaza producatorilor de echipamente accesorii si piese de schimb de serie, reusind sa extinda gama noilor produse in mod continuu cu modele echipate cu proprietatile pe care piata le cere, spectrul incluzand si articole facute la comanda. In plus, J.Führ are si capacitatea de a fabrica ansambluri intregi pentru productia de serie, la cerere.
Toate componentele din gama produsa de J.Führ sunt testate OEM, fiind supuse in mod continuu unui control al calitatii. In plus, prin oferirea de servicii dintr-o singura sursa pot fi optimizate procesele de furnizare catre clienti.
Noul partener al J.Führ, J.W.Speaker Corporation din SUA, anunta lansarea unei lampi cu leduri care poate fi comandata la J.Führ. Aceasta solutie vine in completarea altor produse ce au la baza ledul, realizand astfel o expansiune considerabila a gamei de produse care reusesc sa imbunatateasca eficienta echipamentelor.
Cea mai recenta generatie a lampilor cu leduri, respectiv modelul 523, reuseste sa stabileasca o noua referinta. Acest produs extrem de robust, care este utilizat cu costuri mai eficiente, vine cu un remarcabil flux luminos de iesire de 3.000 lumen, reusind sa lumineze si cele mai intunecate spatii, cu o lumina maxima. Aceasta lampa este potrivita pentru operatiunile nocturne din marina, agricultura sau minerit. Aplicatiilor care necesita o arie luminoasa mai mica li se potriveste modelul 735, puternic, de 1.000 de lumen.
J.Führ furnizeaza accesorii si piese de schimb, pentru echipamente Jungheirich, Hako, Linde, Terex, CompAir, Käercher si Clark.