Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTP intenționează să își dubleze suprafața închiriabilă a spațiilor logistice din Transilvania până în 2023, prin investiții de 50 milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul Timișoarei. Unele dintre spațiile incluse în planul de construcție sunt deja închiriate unor companii din sectoarele logistică și producție.

În România, compania are o suprafață totală construită de peste 1.250.000 m². Extinderea parcurilor din jurul Timișoarei reprezintă dovada încrederii pe care CTP o acordă acestei regiuni, în special părții de vest a țării. Timișoara este un hub strategic pe harta logistică a României, bine conectată cu restul regiunii și beneficiază de forță de muncă calificată, cu o reputație excelentă și un know-how enorm, în special în industria electronică.

Emilia Țepeș, Business Development Manager for Transylvania CTP

„Am identificat numeroase oportunități de extindere atât în zona de producție, cât și în cea de logistică și depozitare, iar planurile noastre nu se opresc aici. Dincolo de această dezvoltare a parcurilor logistice ctPark Timișoara I și II, țintim și extinderea în zona centrală a Transilvaniei, mai specific în parcurile din Turda și Sibiu.”

Planurile actuale privesc, în mod special, extinderea parcului logistic ctPark Timișoara II cu o primă clădire de 32.200 m2 deja închiriată, situată într-o zonă strategică, în apropierea aeroportului Timișoara și a autostrăzii A1. Clădirea este cross dock, multifuncțională și poate fi adaptată la nevoile specifice ale clienților care aleg CTP ca partener. În cea de-a doua etapă de construcție care a început deja și care se va termina în martie 2021, CTP va livra alți 17.000 m2 în incinta ctPark Timișoara II.

CTPark Timișoara II se află în apropierea ctPark Timișoara I, primul parc logistic dezvoltat de CTP în partea de vest a țării, cu o suprafață totală închiriată de 10.000 m2.

Clădirea va fi construită la un standard „outstanding” BREEAM și va integra toate carac-teristicile necesare în vederea certificării. CTP România va realiza acest lucru prin inter-mediul izolației energetice de top și a iluminatului cu LED-uri, facilităților de încărcare electrică, recirculării apei și a utilizării luminii naturale în depozit.

Despre ctPark Timișoara II:

•             Suprafața totală planificată a parcului: 89.500 m2

•             Locație: 6 km distanță față de Aeroportul din Timișoara și 1 km distanță față de Autostrada A1 Arad – Timişoara

•             Suprafața totală construită: 32.000 m²

•             În construcție: 17.000 m²

•             Construcții planificate: 40.300 m²

Calendar construcție ctPark Timișoara II:

•             Etapa I, începută în 2017: 32.000 m² construiți și închiriați

•             Etapa II, începută în toamna anului 2020: 17.000 m² în curs de dezvoltare ce vor fi finalizați în martie 2021

•             Etapa III: 40.300 m² ce vor fi livrați până la finalul anului 2023