Experții din supply chain și logistică din Germania spun că introducerea regulii 2G pentru mare parte din sectorul de retail va da un boost masiv e-commerce-ului în perioada livrărilor de Crăciun.
„Cu siguranță vor exista noi schimbări în vânzări către tranzacționarea online”, a declarat Stefan Hertel de la Asociația Germană de Retail (HDE) în cadrul unei reuniuni pe această temă la Berlin. Potrivit regulamentului 2G, doar persoanele vaccinate și care au trecut prin boală au acces în magazine. Magazinele cu nevoi zilnice, cum ar fi supermarketurile, magazinele alimentare și farmaciile, sunt exceptate de la înăsprirea regulilor Corona.
Pentru Amazon, Zalando & Co., creșterea așteptată a cererii este cu siguranță o provocare, având în vedere volumele deja mari din perioada de Black Friday, dar retailerii online sunt încrezători că vor putea face față creșterilor. Potrivit unui purtător de cuvânt al retailerului Zalando, capacitățile logistice sunt proiectate în așa fel încât să poată fi satisfăcută cererea potențială în creștere. Întrebați despre posibilele întârzieri la livrare, reprezentanții Amazon au subliniat că retailerul a cheltuit deja aproximativ 15 miliarde de dolari la nivel internațional pentru a face față provocărilor pandemiei.
Totodată, directorul general al Asociației Federale de Transport și Logistică de Marfă (DSLV), Frank Huster, a declarat industria poate face față unor astfel de situații, exemplificând cu perioada de Black Friday, atunci când volumul transporturilor s-a triplat.
Inspectorii vamali din zona Köln / Bonn au analizat, marți, 13 aprilie, condițiile de lucru ale șoferilor de camioane ale mai multor firme de curierat. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ample inspecții în zona expedițiilor.
Verificările au vizat, printre altele, dacă șoferii angajați sunt înregistrați la sistemul de securitate socială și primesc salariul minim de 9,50 euro pe oră, reglementat de Legea MiLoG, relatează agenția de presă germană, citând un purtător de cuvânt al biroului vamal principal din Köln. Verificarea are loc, printre altele, inclusiv la depozitele mai multor furnizori de servicii de coletărie.
Echipele de control se află în Bornheim, Erftstadt, în zona Leverkusen și în Rheinisch-Bergisches Kreis, mai notează sursa citată. „Tot ceea ce iese către livrare este verificat de noi astăzi”, a spus purtătorul de cuvânt. La acțiunea care s-a derulat pe întreg parcursul zilei iau parte peste 70 de vameși. Potrivit birou vamal principal din Köln, în unele cazuri șoferii angajați la firmele de curierat și expediții nici măcar nu știu că trebuie plătiți cu salariul minim de 9,50 euro/h. În unele cazuri, aceștia sunt remunerați potrivit unor indicatori de performanță ce includ numărul de colete livrate.
02.10.2020
Ultimul număr: Septembrie 2024
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit