Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ford a inceput productia unei noi optiuni: o cutie de viteze automata cu 10 trepte pentru versiunea de Transit cu tractiune spate (RWD). Noua transmisie e solutia ideala pentru mai multe variante de carosare, precum furgonete de livrare a alimentelor, vehicule pentru situatiile de urgenta, autorulote si microbuzele Transit cu 15 si 18 locuri.
Dezvoltata de inginerii Ford, noua transmisie si-a dovedit eficienta pe mai multe modele de vehicule, precum pick-up-urile Ford Ranger si F150 sau pe Mustang. Transmisia inteligenta este conceputa pentru a minimiza costurile privind combustibilul, utilizand o gama mai larga a rapoartelor de transmisie ce permite motorului sa functioneze la eficienta maxima.
Disponibil pe versiunea Ford Transit cu tractiune spate, propulsata de noul motor diesel Ford EcoBlue HDT de 2,0 litri si 170 CP, transmisia automata cu 10 trepte a fost supusa unor teste de performanta si durabilitate pentru a se asigura conformitatea cu utilizarea intensa a vehiculelor comerciale care opereaza cu greutati mari, remorcari frecvente si au programe de lucru aglomerate. „Soferii se vor bucura de livrarea optima a puterii, datorita cutiei de viteze automate cu 10 trepte, precum si de eficienta si durabilitatea sa”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. Aflata in plina productie, noua versiune de Transit cu tractiune spate are la baza pachetul principal de imbunatatiri lansat pe Transit in 2019, ce include, printre altele, sisteme de propulsie electrificate, sarcina utila mai mare si conectivitate sporita. Cutia de viteze cu 10 trepte este introdusa alaturi de cea automata existenta cu sase trepte, care ramane disponibila pentru variantele de vehicule mai usoare cu tractiune fata.
Echipat cu cutie de viteze automata cu 10 trepte, masa maxima admisa a lui Ford Transit este cuprinsa intre 3.500 kg si 4.600 kg, in functie de optiunea aleasa, cu roti simple sau duble pe spate. O masa maxima tractabila de 6.100 kg este potrivita pentru operatorii din industria constructiilor sau pentru cei din industria evenimentelor, care tracteaza frecvent echipamente. Cutia de viteze automata cu 10 trepte permite ca Ford Transit sa remorcheze pana la 2.800 kg.
Noua transmisie automata este de asemenea potrivita pentru variante de caroserie de tip heavy duty, cum ar fi pentru vehicule de livrare a produselor alimentare, vehicule pentru situatii de urgenta, microbuze, vehicule pentru mobilitatea urbana, precum si autorulote – atunci cand soferii mai putin experimentati trebuie sa gestioneze situatiile generate de traficul congestionat.
Eficienta si durabilitatea cutiei de viteze fac, de asemenea, din transmisia automata o alegere viabila pentru operatorii de flote care evalueaza costul total de proprietate, timpul de oprire minim si capacitatea vehiculului.