Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cele cinci camioane electrice DAF CF de 37 de tone se alătură flotei de livrare finală a Amazon, transportând mărfuri cu emisii zero la țeava de eșapament. Noile unități sunt primele camioane electrice medii pe care Amazon le operează în Europa.

Vehiculele marchează o etapă importantă către electrificarea flotei Amazon, făcând parte din Shipment Zero – obiectivul Amazon de a livra 50% cu zero emisii până în 2030. Cele cinci vehicule înlocuiesc camioanele diesel, ceea ce rezultă peste 100.000 de km cu energie electrică regenerabilă, echivalentul a 170 de tone de CO2 economisite.

„Suntem încântați să aducem DAF CF Electric în flota Amazon și să sprijinim angajamentul lor față de The Climate Pledge”, a declarat directorul de vânzări de flote al DAF Trucks, Eelco van Veen.

„Camionul electric DAF CF reprezintă un pas important în industrie către distribuția cu unități din gama medie cu zero emisii. Datorită planificării inteligente și încărcării rapide, CF Electric poate parcurge până la 500 de kilometri pe zi”, a mai spus acesta.