Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proprietarii Ever Given au ajuns la un acord de principiu cu Autoritatea Canalului Suez (ACS) care ar putea elibera astfel nava port container, potrivit informațiilor transmise de asigurătorii navei.

Gigantul vas plin cu containere a fost deblocat după 6 zile, la începutul lunii aprilie, însă nu a putut pleca din Egipt, fiind reținut în Marele Lac Amar. Asiguratorii britanici – UK Club for Protection și Indemnity – au transmis, miercuri, un comunicat prin care spun că au ajuns la proprietarul vasului – Shoei Kisen Kaisha și Autoritățile Canalului Suez (SCA) au ajuns la un acord de principiu pentru deblocarea navei. Acordul final este aproape de a fi încheiat.

La început, Egiptul a cerut compensații de circa 1 miliard de dolari, însă pe parcursul negocierilor au redus din pretenții. Ultima rundă a durat 15 zile, însă nici una din părți nu a dorit să facă publică suma discutată pentru un posibil acord. Într-o ultimă comunicare oficială a SCA, pretențiile fuseseră reduse la 550 de milioane de dolari. Pe 3 iunie. SCA a precizat că eliberează nava cu condiția ca proprietarii să plătească un avans de 200 de milioane de dolari.