Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In intampinarea initiativei producatorilor si retailerilor de a-si reduce amprenta de carbon, Denisson Energy, companie membra a grupului Antares, in parteneriat cu Asociatia Gazului natural pentru vehicule – NGVA Romania – are in derulare un proiect de constructie a noua statii publice de alimentare cu CNG de-a lungul retelei TEN-T. Valoarea totala a proiectului CNG Romania se ridica la 5,2 miliarde de euro, din care 85% reprezinta finantare de la Uniunea Europeana.

Astfel, pe langa prima statie CNG din Romania construita la Ramnicu-Valcea, Denisson Energy va construi pana in august 2020 statiile la Arad, Timisoara, Deva, Sibiu, Pitesti, Bucuresti, Constanta, Craiova si Drobeta Turnu-Severin. Anul acesta este planificata punerea in exploatare a statiilor din Arad, Timisoara, Deva, Bucuresti, Pitesti si Constanta.
Amplasarea statiilor se va face astfel incat sa se acopere cererea potentiala de gaz natural din transportul de tranzit, dar si din transportul urban din zonele cele mai populate.
Gazul natural contine mai putin carbon decat carburantii traditionali, emitand, deci, mai putin CO2 – cu 25-30% mai putin la autoturisme si vehicule comerciale usoare si cu 10-20% mai putin la vehicule grele. Pe viitor, pe masura ce biogazul si gazul sintetic din surse regenerabile vor deveni disponibile si in Romania, acestea vor putea fi amestecate in gazul natural utilizat la obtinerea CNG, astfel incat emisiile de CO2 se vor reduce si mai mult (cu pana 95%).

In Romania, Denisson Energy, firma membra a grupului Antares, si Asociatia Gazului Natural pentru Vehicule NGVA Romania dezvolta proiectul CNG Romania, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, in valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat in cadrul programului CEF al Agentiei pentru Inovatie si Retele (INEA) a Comisiei Europene si este cofinantat de Uniunea Europeana cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect si stadiile de implementare puteti gasi accesand www.cngromania.eu.

Nota: Responsabilitatea privind aceasta publicatie revine integral autorului. Uniunea Europeana nu este responsabila pentru modul in care sunt utilizate informatiile publicate.