Pentru anul viitor, Rail Hub Transylvania (RHT) are în plan să mărească platforma betonată şi să construiască alte linii care să deservească traficul intermodalul, cât şi celelalte activităţi care ţin de calea ferată. În prezent sunt trei linii, două pentru terminalul intermodal şi una pentru baza de cereale, două de 650m şi una de aproximativ 450m.
“Anul viitor sunt în plan alte două linii, una de 680 m si cea de-a doua între 680 şi 750 m, pentru care se doreste o investitie cu fonduri europene. Dacă nu reuşim să accesăm fonduri europene, atunci vom începe dezvoltarea pe module, cu finanţare proprie, în funcţie de ce activitati noi vom dezvolta. Intenția este de a construi alte patru linii de cale ferată, însă trebuie să ținem cont de posibilitatile de business, prezente si viitoare”, a precizat Sergiu Gorban, director general Transylvania Invest.
RHT derulează şi proiecte logistice integrate pentru diferite mărfuri specializate precum coli de tablă de dimensiuni mari, produse destinate industriei de reciclare sau buşteni. De asemenea, in incinta terminalului există şi o zonă cu acces la calea ferată dedicata manipularii mărfurilor generale, astfel că întregul terminal este extrem de versatil şi poate oferi o gama diversificata de servicii logistice.
Un proiect special îl reprezintă un depozit de legume/fructe cu atmosferă controlată care va fi finalizat în primăvara anului viitor. Acesta va oferi un nou serviciu pentru clienţii cu mărfuri cu temperatură controlată: Transylvania Invest colectează, depozitează, sorteaza, ambaleaza, eticheteaza şi comercializează produsele respective, iar RHT efectuează serviciile logistice.
“Vizăm pieţele din Turcia, Polonia şi Germania pentru care oferim aceste servicii de colectare, depozitare şi distribuţie. Oferim, practic, un pachet integrat de servicii pentru industria de retail/ FMCG, cat si reteaua logistica de transport combinat, feroviar integrat cu rutier”, a explicat Louisa Gorban, director general Rail Hub Transylvania.
Rail Hub Transylvania (RHT) si Transylvania Invest dețin în Vladimirescu o întreagă platformă logistică de 13 ha, care include o bază de cereale de 20.000 t (la care până în trimestrul întâi al anului viitor se va adăuga o platformă pentru depozitarea altor 10.000 t), cât și un terminal intermodal cu platformă operationala şi utilaje de manipulare a containerelor, suficiente pentru operarea a trei trenuri intermodale săptămânal.
02.10.2020
Ultimul număr: Octombrie 2024
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit