Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conform Biroului Federal pentru Transport de Mărfuri din Germania (FOPH) și Biroului Federal de Statistici (Destatis), numărul mediu de kilometri parcurși de camioane cu cel puțin patru axe pe autostrăzile din Germania este în 2021 la nivelul de dinainte de criza coronavirusului (cu 0,1% peste nivelul din perioada martie 2019-februarie 2020), deși în august a scăzut cu 2,2% față de iulie 2021. Iar comparativ cu august 2020 indicele a crescut cu 0,8%.

Aceste informații sunt strâns legate de mersul economiei, mai ales de producția din Germania, câtă vreme activitățile economice generează și necesită servicii de transport.

Reamintim că, datorită disponibilității rapide a acestor informații și importanței pe care o au pentru a urmări starea economiei, FOPH și Destatis au început să le publice în decembrie 2018. Iar acum, în contextul crizei Covid-19, din cauza nivelului mare de nesiguranță legată de dezvoltarea economică, și pentru că este nevoie de date actualizate, cele două instituții le vor publica o vreme săptămânal.