Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din acest an, compania de logistică, Gebrüder Weiss s-a ocupat de distribuția pieselor de schimb către dealerii producătorului auto japonez în Almaty, cel mai mare oraș al țării. Astăzi, furnizorul de logistică a anunțat extinderea parteneriatului cu producătul auto Toyota Motor în Kazahstan.

În plus, Gebrüder Weiss oferă servicii existente, precum transportul de automobile în întregul Kazahstan, livrări zilnice de piese de schimb în Almaty și logistica depozitării.

Producătorul auto, Toyota a vândut în Kazahstan aproximativ 14.000 de vehicule în 2021, echivalentul unei cote de aproximativ 12% din piața totală de automobile a țării. Din acest motiv, piața din Kazahstan este fundamentală pentru Toyota.

„Vrem să continuăm să ne dezvoltăm în Kazahstan. Pentru aceasta, avem nevoie de un partener logistic de încredere, care este foarte familiarizat cu situația locală. Gebrüder Weiss ne oferă servicii de înaltă calitate de mai bine de un deceniu”,

a declarat Damira Alpysbayeva, manager de logistică Toyota Motor Kazakhstan.

Totodată, Kazahstan reprezintă o piață cu potential de creștere din Asia Centrală pentru companiile din Germania și Austria. Produsele farmaceutice, utilajele, instrumentele de măsură, hârtia și produsele metalice sunt mărfurile de export austriece care se folosesc în industria petroliferă.

Compania Gebrüder Weiss este un furnizor faimos de servicii logistice pentru industrie și comerț, prezentă în Kazahstan din 2007. Portofoliul de servicii ale companiei includ transport terestru (inclusiv multimodal), servicii de transport aerian și maritim, vamă, logistica depozitării, precum și managementul lanțului de aprovizionare. Kazahstan a devenit mai important datorită punctului cheie de manipulare pe traseul Noului Drum al Mătăsii şi din cauza faptului că cererea este foarte ridicată pentru variantele alternative de transport, ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei. De-a lungul Noului Drum al Mătăsii, Gebrüder Weiss este prezent în Turcia, Georgia, Armenia, Uzbekistan și China.