Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania de transport bucureșteană Blue River își completează flota de camioane electrice cu un autotractor Volvo FH propulsat electric gratie unui pachet de 6 baterii care oferă o capacitate de încărcare de 540 kWh.

Blue River este singurul transportator care deține 3 camioane electrice, doua autocamioane de distribuție Scania si Mercedes-Benz, si, de azi, si un autotractor Volvo FH pe baterii electrice. Este vorba de un camion cu greutate totala de 40 tone, cu o autonomie de 300 km, livrat cu un încărcător care are o capacitate de încărcare de pina la 250 kWh la curent continuu.

Camionul va fi folosit intensiv, in trei schimburi, cu un număr de 3-4 livrări pe zi in rețeaua de distribuție Lidl Romania. Camionul se încarcă la depozitul clientului astfel încât sa depășească un rulaj de 130.000 km/an.

Alexandru Paun, directorul general al Blue River, a mulțumit partenerului sau Lidl Romania, pentru curajul și determinarea de a susține un transport cu adevărat ecologic al produselor comercializate in magazinele retailerului german.

Blue River a devenit in ultimii 5 ani pionier in transportul sustenabil prin achiziția a 20 de camioane alimentate cu CNG, care activează pe rute interne și internaționale. Iar achizițiile de camioane electrice vor fi completate curând de achiziția unei semiremorci pe măsura, frigorifica, cu agregat electric, astfel încât transportul se va face 100% electric.

In plus, toate mijloacele auto pentru angajați sunt cu propulsie electrica.

“Dorim sa oferim in Romania servicii de calitate pe care putini alți transportatori romani le pot oferi”, a spus Alexandru Paun, director general Blue River, o companie cu 22 de ani de activitate.

Blue River a fost întotdeauna un deschizător de drumuri, in 2018 fiind prima companie de transport din Romania care a testat lucrul cu șoferi asiatici.

Blue River crede foarte mult in autovehicule electrice și este gata sa încerce și alte tehnologii pentru un transport sustenabil de îndată ce vor fi disponibile.

Volvo Group a înregistrat in 2022 comenzi pentru 4.892 de unități, din care 2194 de vehicule au fost deja livrate in ultimele 12 luni (inclusiv autobuzele echipamente de construcții).

Numai anul trecut s-au livrat 555 autocamioane electrice la nivel mondial.

Volvo Group e lider de piata pe segmentul de autovehicule electrice in toată lumea, inclusiv in Europa.