Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

La inițiativa industriei germane #LogistikHilft, venite din partea BMVI și BGL, DocStop, KRAVAG, începând din aprilie 2020 au fost amenajate 25 de containere cu dușuri și toalete pentru șoferii de camioane, cu ajutorul donațiilor din partea a numeroase companii din industrie, printre care și UTA. Aceasta a înmânat cecul în valoare de 50.000 de euro (parte a unei donații mai mari, de 85.000 de euro) coordonatorului pentru transportul de mărfuri și logistică al Guvernului Federal, Steffen Bilger. Banii vor fi folosiți pentru a asigura finanțarea, până la final de 2021, a șase locații deja existente și a uneia adiționale, deschise în ianuarie.

Inițial a fost planificată finanţarea containerelor până la sfârșitul lui 2020. De la începutul campaniei au fost înregistrate peste 50.000 de utilizări în cele 25 de locații, iar accesul este garantat pentru șoferii de camioane prin intermediul Aplicației „Kravag Truck Parking” și continuă să fie gratuit.
Steffen Bilger a declarat cu această ocazie că „șoferii de camioane primesc o mulţime de cuvinte de laudă în această perioadă de criză, dar cuvintele trebuie urmate de acțiuni concrete, cu atât mai mult cu cât în prezent facilitățile sanitare sunt închise pentru șoferii externi. De aceea există inițiativa #LogisticsHilft. Din acest motiv sunt încântat de donația generoasă din partea UTA, prin care inițiativa #LogisticsHilft asigură finanțarea viitoare a containerelor cu dușuri şi toalete pentru șoferii de camioane.“

Iar Carsten Bettermann directorul executiv UTA, a adăugat că „încă din timpul primului val al pandemiei de coronavirus șoferii de camioane au adus o contribuție indispensabilă pentru asigurarea serviciilor de bază și în același timp au fost sever restricţionaţi în ceea ce privește opțiunile de igienă şi protecție a sănătății prin închiderea a numeroase facilități sanitare publice. Prin participarea noastră în cadrul inițiativei #LogisticsHilft şi prin campania noastră «We care for you», dezvoltată în colaborare cu DocStop, ajutăm șoferii să aibă acces la condiții de igienă mai bune şi la o mai bună protecţie a sănătăţii. Aceste acţiuni de susținere sunt, de asemenea, importante acum, în timpul celui de-al doilea val de pandemie, și sunt acceptate cu bucurie.”