Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Somaco Grup Prefabricate a sprijinit prin echipamente medicale cinci spitale care infrunta pandemia Covid-19, suma totala donata fiind de peste 171.000 de lei (35.000 de euro).
Compania a ales spitale din comunitatile in care isi desfasoara activitatea, in judetele Neamt (Spitalul Municipal Roman), Vrancea (Spitalul Municipal Adjud), Buzau (Spitalul Judetean de Urgenta Buzau), Dambovita (Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste), dar si Bucuresti, unde se afla sediul sau central (Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti). „Am ales inca de la inceputul raspandirii virusului SARS-CoV-2 in Romania sa sustinem echipele medicale din comunitatile in care activam. Prioritatile companiei noastre si a grupului din care facem parte sunt sanatatea si securitatea in munca a salariatilor si colaboratorilor nostri, a familiilor acestora, dar si grija fata de comunitatile in care suntem prezenti. Ne-am alaturat astfel colegilor de la Holcim Romania, care au donat deja peste 2,6 milioane de lei pentru 11 spitale din Romania. Procesul de achizitie a tuturor echipamentelor, inceput cu mai mult de o luna in urma, a fost finalizat conform cerintelor spitalelor?, a declarat Sorin Miron, director general Somaco Grup Prefabricate. 
Firma a achizitionat direct pentru spitale echipamentele alese de ele drept prioritare in aceasta perioada: echipamente de protectie pentru personalul medical, injectomat pentru ATI, echipament (tunel) pentru decontaminare, echipament transport pacienti, electrocardiograf si kituri de hematologie pentru ATI.