Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Operatorul global de porturi și terminale DP World a anunțat rezultate financiare solide pentru primele 6 luni din 2022, cu o creștere totală a veniturilor de 60,4%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile companiei au ajuns la 7,932 miliarde de dolari, în principal datorită achizițiilor, performanței solide a serviciilor de alimentare și creșterii mărfurilor cu marjă mare de profit. În plus, EBITDA ajustat (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) al DP World a urcat la 2,441 miliarde de dolari, iar marja EBITDA ajustată la 30,8%.

„Suntem încântați să raportăm un set record de rezultate pentru primul semestru, cu o creștere a EBITDA ajustat de 34,6% și o creștere a profitului atribuibil de 51,8%. Această creștere semnificativă demonstrează că strategia noastră de a ne concentra pe mărfurile cu marje mari de profit și de a oferi soluții personalizate pentru lanțul de aprovizionare va oferi randamente sustenabile pe termen lung”, a comentat președintele și CEO al DP World Group, Sultan Ahmed Bin Sulayem.

În plus, operatorul portuar cu sediul în Emiratele Arabe Unite a raportat că profitul său pentru prima jumătate a anului a fost de 884 de milioane de dolari, în timp ce profitul atribuibil proprietarilor companiei înainte de elementele prezentate separat a crescut cu 51,8% pe bază raportată și cu 39,2% pe o bază comparabilă.

În ciuda performanței puternice din prima jumătate a anului, DP World rămâne nesigură în ceea ce privește perspectivele până la sfârșitul anului 2022. „Ne așteptăm ca rata de creștere să se tempereze în a doua jumătate a anului 2022, într-un mediu economic mai dificil”, a subliniat DP World într-un comunicat. „Perspectivele sunt incerte din cauza geopoliticii, a unui mediu inflaționist mai ridicat, a fluctuațiilor valutare și a continuării întreruperilor lanțului de aprovizionare”. Sultanul Ahmed Bin Sulayem a concluzionat: „În general, performanța puternică din prima jumătate a anului ne lasă bine plasați pentru a obține rezultate îmbunătățite pe întregul an. Cu toate acestea, perspectivele pe termen scurt rămân incerte din cauza mediului macro și geopolitic mai dificil. În consecință, ne așteptăm ca ratele de creștere să se tempereze în a doua jumătate a anului 2022. Cu toate acestea, rămânem pozitivi în ceea ce privește fundamentele pe termen mediu și lung ale industriei și capacitatea DP World de a continua să ofere randamente durabile.”