Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TTS, cel mai mare transportator pe Dunăre, a inaugurat o nouă rută logistică destinată exportului de produse agricole ucrainene pe transport intermodal – rutier, fluvial şi maritim, pentru a transporta mai rapid marfa şi a evita posibilele blocaje de pe rutele tradiționale. Mai multe camioane, parte a unui prim convoi, au început deja de mai bine de o săptămână să descarce cereale în silozul TTS din Galați, iar de aici vor fi transbordate pe nave maritime prin terminalul portuar TTS din Galați.

Pe segmentul rutier, transportul din Ucraina până în terminalul portuar TTS din Galați se va realiza, pentru început, cu mijloace auto. După reabilitarea ce urmează a fi realizată de CFR Infrastructură a porțiunii de cale ferată cu ecartament larg în lungime de 4 km care face legătura între Giugiulești și terminal, exporturile de produse agricole ucrainene vor putea fi transportate direct pe cale ferată până în portul Galați. Produsele agricole sunt depozitate în terminalul companiei din Galați, care are o capacitate de 30.000 de tone, iar mai apoi sunt transbordate în barje sau în nave maritime care vor pleca pe Dunăre cu destinația portul Constanța.

„Noua rută este unul din rezultatele implicării grupului TTS în procesul de reconfigurare a lanțurilor logistice de transport pentru exporturile și importurile ucrainene cauzat de imposibilitatea utilizării de către Ucraina a porturilor sale maritime blocate din cauza războiului. În acest context, pe lângă rutele logistice combinate cu transport terestru până la Galați și transport fluvial pe Dunăre până la Constanța, soluții mai rapide de înlocuire a traseelor logistice tradiționale s-au dovedit a fi traseele pornind din porturile ucrainene la Dunăre Reni și Izmail“, a anunțat Petru Ștefănuț, director general TTS Group.

Petru Ștefănuț, directorul general TTS Group

Astfel, primele rute alternative operaționalizate de către grupul TTS de la începutul războiului din Ucraina au fost rutele Reni/Izmail – Dunăre – Canalul Dunăre Marea Neagră – Constanţa, prin care, începând din 16 martie grupul TTS a transportat şi operat peste 200.000 tone de mărfuri minerale şi agricole, reprezentând exporturi şi importuri ucrainene. Rezultatele eforturilor grupului TTS s-au materializat prin creşterea susţinută a volumelor de mărfuri reprezentând exporturi şi importuri ucrainene, expediate, transportate şi operate în porturi de către grupul TTS, creştere ce va continua şi în perioada următoare, după cum a mai spus director general TTS.

Alte peste 100.000 tone exporturi ucrainene au fost expediate pe cale ferată de către grupul TTS, în principal prin subsidiara sa din Ungaria, dar şi prin punctele de frontieră dintre Ucraina şi România.

Grupul Transport Trade Services este unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri pe ape interioare din bazinul Dunării şi este format din 16 societăţi.

Grupul deţine cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din unităţi fluviale cu o capacitate de peste 800.000 tone, macarale plutitoare, precum şi terminale portuare proprii în Constanţa şi în 7 porturi fluviale dunărene.