Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În urma succesului primului său fond de capital de risc, Scania Growth Capital I, Scania lansează acum Scania Growth Capital II.  În valoare de 2 miliarde de coroane suedeze, noul fond de investiții va fi, de asemenea, gestionat de East Hill Equity și va continua să se concentreze pe cele mai atractive companii și antreprenori din domeniul tehnologiei B2B. Fondul va oferi sprijin prin intermediul unei echipe de investiții agile și experimentate, asigurând în același timp accesul la expertiza de piață și tehnologică a Scania, o companie multinațională care este lider în domeniul său.

Scania Growth Capital a fost înființat în 2016 și a investit în 9 companii prin intermediul fondului Scania Growth Capital I. Printre inițiativele sale de finanțare se numără investiția inițială în unicornul german Sennder GmbH, în 2017. Un unicorn este o companie de tip start-up cu o valoare de peste 1 miliard de dolari.

Acum, după ce Scania Growth Capital I a fost implementat în întregime, succesorul său, Scania Growth Capital II, va investi pe scară largă în tehnologie B2B, cum ar fi software, produse, soluții și servicii în cadrul mobilității, conectivității, autonomiei, electrificării, fabricilor inteligente și sustenabilității. Acesta va viza companiile antreprenoriale cu o ofertă unică de produse sau servicii în domenii în care fondul poate injecta nu numai capital, ci poate aduce și altă valoare adăugată.

„Ceea ce am învățat este că este esențial pentru Scania să colaboreze cu companii și inițiative mai mici care au cel mai mare potențial de a ne sprijini dezvoltarea și creșterea continuă. Am văzut, de asemenea, că întreprinderile de risc pot beneficia de cunoștințele noastre vaste și profunde în domeniu”, a declarat Gustaf Sundell, vicepreședinte executiv și șef al diviziei Soluții de mobilitate la Scania.

Scania Growth Capital II va fi administrat de East Hill Equity, o companie cu o experiență vastă în investiții de capital de risc în mediul B2B. East Hill Equity are birouri în Stockholm și Berlin.

„Pentru a atrage cele mai interesante companii și cele mai puternice echipe, un fond de capital de risc de succes trebuie să ofere valoare companiilor din portofoliu dincolo de capital și trebuie să fie centrat pe nevoile antreprenorilor. Ambiția noastră este ca înființarea noastră unică, împreună cu Scania, să ofere antreprenorilor o experiență optimă pentru ambele lumi”, spune Christian Zeuchner, partener la East Hill Equity.

„După ce am asistat la dezvoltarea Scania Growth Capital din 2016, dorim acum să accelerăm această inițiativă de succes. Perspectiva pentru Scania în noi domenii relevante, dincolo de activitatea noastră principală actuală, și colaborarea reciproc avantajoasă cu companii tehnologice inovatoare din domenii adiacente reprezintă o adevărată formulă de succes; mai ales în această perioadă dinamică, care necesită noi modalități de lucru pe piața noastră”, spune Christian Levin, CEO și președinte al Scania.