Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania americana Tesla va prelua compania germana ATW Automation, specializata pe asamblarea modulelor si pachetelor de baterii. ATW, filiala a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, se afla in pragul lichidarii din cauza scaderii numarului de comenzi, motiv pentru care grupul a anuntat pe 25 septembrie ca anumite active ale diviziei germane vor fi vandute, iar cei 120 de angajati vor fi transferati la o terta parte. ATW a dus la finalizare peste 20 de linii de productie de baterii pentru producatori auto internationali.

Tesla și-a propus sa creasca semnificativ productia de baterii in viitor, dar și să reducă, în următorii trei ani, costul bateriilor.  In prezent, compania construieste o a treia unitate de producție a automobilelor in apropiere de Berlin, care include si o fabrica de baterii. De asemenea, intentioneaza sa construiasca anul viitor și o fabrica noua de vehicule, in Texas. Totodata, printre proiectele pe care doresc sa le implementeze cei de la Tesla se afla si producerea camionetei Cybertruck, dar si a camionului Semi, proiecte care vor avea nevoie de baterii rezistente, cu capacitate mare.

Directorul general, Elon Musk, a anuntat ca in trimestrul al treilea Tesla a livrat un numar record de 139.300 de vehicule la nivel mondial, propunându-și sa livreze o jumatate de milion de vehicule pana la finele anului. Acesta a mentionat ca in perioada iulie-septembrie 2020 a inregistrat vanzari cu un avans de 44% in comparatie cu aceeasi perioada din 2019, cand a vandut 97.000 de vehicule.

In timpul pandemiei, Tesla a inregistrat vanzari mari in comparatie cu ceilalti producatori auto. In al doilea trimestru, a avut vanzari, pe plan global, ce au urcat cu 2,5%, la 90.650 de vehicule, comparativ cu primele trei luni din acest an. Acest lucru se intampla chiar si in conditiile in care singura fabrica de asamblare din SUA, din Fremont, California, a fost închisă aproape două luni. Profitul net anuntat de Tesla in perioada aprilie – iunie 2020 este de 104 milioane de dolari.