Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marian Jean Marinescu s-a alăturat celor peste 200 de eurodeputați și a solicitat în cadrul unei scrisori deschise, convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului European pentru a decide noi sancțiuni împotriva Rusiei, după masacrul de la Bucea.

Scrisoarea adresată președintelui Consiliului European și președintei Comisiei Europene este semnată de Marian Jean Marinescu, alături de alte câteva sute de eurodeputați, printre care membrii USR Dragoş Pîslaru și Vlad Gheorghe. Aceștia cer noi sancţiuni, respectiv „embargo complet pentru petrol, gaze şi cărbune, închiderea tuturor porturilor europene pentru navele rusești, deconectarea tuturor băncilor ruseşti de la SWIFT şi sprijin militar suplimentar“. „Oribilele crime de război comise de armata lui Putin în Bucha, devastarea orașului Mariupol și deportarea a mii de cetățeni ucraineni în Rusia ne obligă să înăsprim sancțiunile împotriva regimului criminal al lui Putin.“, a scris Marian Jean Marinescu pe contul său de Facebook.

La rândul său, europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, a subliniat faptul că „Europa Unită nu poate închide ochii la ororile comise în Ucraina“ şi are datoria să impună Rusiei toate sancțiunile propuse. „Zi lungă la Strasbourg. Alături de peste 200 de colegi am cerut noi sancțiuni pentru regimul criminalului Putin și le-am obținut. Eu am propus înființarea Fondului pentru Reconstrucția Ucrainei, finanțat cu precădere din bunurile înghețate ale oligarhilor ruși. Cine susține Kremlinul trebuie să-i plătească și crimele în solidar, cum se zice în instanță.“, a precizat Vlad Gheorghe.

Demersul celor peste 200 de eurodeputați vizează următoarele: