Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Union Tank Eckstein (UTA), unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate din Europa și parte a grupului Edenred, își extinde rețeaua de stații de LNG și CNG în Scandinavia. Potrivit UTA, acest lucru se datorează unui parteneriat extins cu Gasum Ltd, un furnizor de top în sectorul nordic al gazelor și expert în biogaz.

În consecință, clienții UTA au acum acces la 17 stații Gasum în Suedia și 39 de stații în Finlanda. Potrivit UTA, toate stațiile oferă atât LNG (gaz natural lichefiat), cât și CNG (gaz natural comprimat). Odată cu Finlanda, o nouă țară se adaugă la rețeaua europeană de acceptare a UTA pentru LNG și CNG. Prin cooperarea cu Gasum, rețeaua de acceptare a furnizorului de servicii pentru gazele naturale cuprinde în prezent aproximativ 250 de stații de LNG în 12 țări europene și peste 1400 de stații de CNG în 21 de țări. Acest lucru înseamnă că clienții UTA Edenred au acces la peste 50 % din toate stațiile europene de LNG.

“Această cooperare oferă companiilor de transport o mai mare flexibilitate în ceea ce privește aprovizionarea cu combustibili alternativi și contribuie la ambiția noastră de a permite o mobilitate cu emisii reduse pentru companiile europene de logistică”, a declarat Juho Kurra, Business Development Traffic Manager la Gasum. În plus față de LNG și GNC, toate stațiile Gasum oferă, de asemenea, biogaz (CBG) și biogaz lichid (LBG), potrivit companiei.

Unul dintre punctele de atractie ale IAA Hanovra din acest an va fi standul Iveco, unul realizat in colaborare cu Shell, in care emisiile de carbon vor fi reduse la minimum, iar paleta de vehicule dispuse va include toate tipurile de alternative existente pe piata, propulsie electrica, CNG si LNG, capabile sa deserveasca ambele sectoare, cel pentru pasageri si cel pentru transport de marfa pe distante lungi.
 

In cadrul IAA 2018, producatorul italian va evidentia impactul pozitiv asupra mediului pe care il are tehnologia cu gaz natural, care poate reduce cu peste 90% emisiile de dioxid de azot, 99% cele cauzate de pulberile in suspensie si 95% cele cauzate de dioxidul de carbon cu biometan, se arata intr-un comunicat al Iveco.In cadrul evenimentului, compania va organiza si o masa rotunda cu tema „Tranzitia energetica catre un viitor durabil“, alaturi de o serie de workshop-uri dedicate tehnologiilor alternative in sectorul de transport si oportunitatile pentru o abordare economica circulara. „La IAA, cu standul sau «Diesel Free» ce ilustreaza o zona cu emisii scazute, Iveco, in colaborare cu Shell, va demonstra ca oferta sa completa de vehicule electrice, CNG si LNG este disponibila astazi ca o alternativa viabila la unitatile diesel. Vizitatorii expozitiei vor descoperi un stand cu o gama completa de vehicule alternative, dezvoltate alaturi de clienti si carosieri, ce acopera toate aplicatiile, fara sa existe niciun singur vehicule diesel in zona!“, a afirmat Pierre Lahutte, presedintele Iveco. In total vor fi 18 vehicule la standul Iveco, de la cele urbane pentru transportul de pasageri si pana la cele pentru transport marfa pe distante lungi. Pentru transportul public urban, standul va gazdui abordarile pe care cele doua marci de autobuz ale CNH Industrial le-au adoptat in vederea atingerii unei mobilitati sustenabile: Heuliez Bus, cu Seria GX electric, de 12 metri in doua usi, si Iveco Bus, care prezinta Crealis, un vehicul propulsat de curent intr-o combinatie de linii aeriene si o mica baterie aflata la bord.