Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Pentru a preveni somajul si o recesiune profunda, Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale (EMPL) a Parlamentului European solicita masuri radicale pentru a ajuta firmele si lucratorii din UE sa iasa din criza.
Statele membre trebuie sa ia masuri radicale pentru a amortiza ocuparea fortei de munca si socul social cauzate de pandemie, spune rezolutia privind Orientarile UE privind ocuparea fortei de munca, elaborata de José Gusmão (GUE / NGL, PT) si adoptata recent de EMPL. Masurile propuse de eurodeputatii includ subventii salariale, sprijin pentru venituri, extinderea schemelor de prestatii de somaj si concedii medicale platite, precum si concedii pentru ingrijitori si aranjamente pentru a lucra de acasa. Potrivit Comisiei, lupta impotriva somajului, a locuintei si a saraciei in randul tinerilor trebuie sa aiba prioritate.
Pentru a crea noi oportunitati de munca, europarlamentarii propun ca statele membre sa sprijine o mobilitate echitabila a fortei de munca in toata Europa si sa consolideze in continuare programul de mobilitate ERASMUS +. Serviciile publice ar trebui digitalizate mai rapid, in special cele legate de coordonarea sistemelor de securitate sociala. Raportul a fost adoptat cu 46 de voturi pentru, 5 voturi impotriva si 3 abtineri. Votul final se va da in sesiunea plenara din septembrie.