Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Enel Distributie Romania si KLG Europe Logistics si-au adjudecat laurii din partea Arilog pentru inovatii in domeniul logisticii si optimizarii depozitarii si optimizarii fluxului de materiale din cadrul companiilor lor. Astfel, Enel a castigat „Best logistics and operationl excellence award 2012“, in timp ce KLG Europe-Renania a primit „Win-win collaboration award 2012“. Chiar daca este vorba de doua structuri diferite, atat ca organizare, cat si ca dimensiune, beneficiile ambelor sisteme implementate sunt, in esenta, aceleasi: eficienta.


Enel Distributie Romania a dezvoltat un sistem de optimizare a stocurilor, implementat in cadrul celor 120 de companii din grup. Prin noul WMI se cunoaste in fiecare zi, cu acuratete foarte mare, nivelul de stoc de la executant.
In anii trecuti aceasta descarcare de date se facea la sfarsit de luna si era o diferenta mare intre scriptic si faptic, pentru ca niciodata nu se consumau stocurile in timp real. WMI este interfatat bi-directional si integrat intr-un „global SAP distributie”. Astfel, la interval de cateva secunde se genereaza consumurile, pentru ca aprovizionarea sa se faca rapid.
Toate aceste implementari sunt complete prin interfatarea lor si includerea intr-un sistem suta la suta integrat, astfel incat sa se poata beneficia de toate avantajele lui.
Au fost dezvoltate si proceduri de inventar complexe si precise, ce raspund cerintelor legale.
Ca rezultat al implementarii noului sistem, nivelul de stoc a fost diminuat cu 30%. Cheltuielile de logistica au fost reduse cu 55% (si prin optimizarea stocurilor), iar service-ul pentru clienti a fost imbunatatit semnificativ, prin alocarea unei resurse care acorda suport tehnic pentru sugestii/reclamatii.

KLG propune SMART
Renania are o istorie de 15 ani in productia echipamentelor de protectie pentru lucrul la inaltime si deruleaza operatiuni logistice in-house in depozitul de la Targu Mures, unde dispune de propriile utilaje de manipulat, personal dedicat si flota proprie de distributie. …