Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Depozitele și birourile Raben Group din Polonia trec în 2023 la energie 100% verde în baza unui acord pe șapte ani semnat cu PGE Obrót, o companie a Grupului PGE (Polska Grupa Energetyczna). Conform acestui acord, vor fi construite ferme fotovoltaice cu o capacitate totală de 35 MWp, furnizând 35.000 MWh de energie electrică pe an, dedicate operatorului logistic.

„Sunt foarte încântat că toate facilitățile noastre vor fi alimentate cu energie 100% verde. Acest lucru va reduce emisiile de CO2 și va contribui la implementarea Strategiei noastre de durabilitate”, a declarat Ewald Raben, CEO Raben Group, care a mai subliniat că „dorim să fim un trendsetter în ceea ce privește sustenabilitatea, nu doar având camioane verzi, ci prin toate procesele pe care le facem cât mai ecologice. Semnarea acordului cu PGE este un alt pas pentru a sprijini activ Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și o oportunitate pentru investiții verzi în țara noastră.”

Raben a contractat și energie regenerabilă pentru perioada 2021-2022, ceea ce reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră. Grupul și-a implementat constant strategia de sustenabilitate, unul dintre obiectivele principale fiind reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Compania a făcut o serie de alți pași de-a lungul anilor pentru a-și reduce amprenta de carbon, având o flotă modernă, depozite și birouri eficiente din punct de vedere energetic și o organizare optimă a transportului, precum și instrumente care profită de tehnologia și software-ul modern (Smartour, calculatorCO2).