Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO și Eni au anunțat semnarea unei scrisoare de intenție pentru dezvoltarea de inițiative de mobilitate durabilă în sectorul vehiculelor comerciale și accelerarea decarbonizării transporturilor. Cele două companii urmăresc să definească o platformă integrată de mobilitate durabilă pentru flotele comerciale, oferind vehicule inovatoare, alimentate cu biocombustibili și vectori de energie durabilă (cum ar fi biocombustibil HVO pur 100% – ulei vegetal tratat cu hidrocarburi, biometan, hidrogen și electricitate) plus infrastructura aferentă.

Domeniile de colaborare anunţate în scrisoarea de intenţie includ oferta Eni de biocombustibil HVO 100% pentru camioanele grele IVECO, care poate fi utilizat în forma sa pură de cele mai recente motoare cu ardere internă. Este un biocombustibil de înaltă calitate, derivat din materiale de origine vegetală și deșeuri, produs folosind tehnologia proprie Ecofining™ la biorafinăriile Eni din Veneția și Gela.

HVO pur 100% permite reducerea emisiilor de CO2 cu 60% până la 90% (calculate pe tot parcursul ciclului de viață) în comparație cu mixul standard de combustibili fosili. Mai mult, Eni și IVECO – principalul producător european de vehicule comerciale alimentate cu gaz natural – intenționează să accelereze disponibilitatea pe piață a biometanului, un combustibil regenerabil obținut din deșeuri agroindustriale, care poate fi atât comprimat (CNG), cât și lichefiat (LNG).  Acest lucru va fi posibil prin parteneriate în Italia și în străinătate.

Colaborarea neexclusivă vizează, de asemenea, inițiative pentru vehicule cu baterii electrice și cu pile de combustie pe hidrogen, plus infrastructura aferentă. IVECO are în plan lansarea de modele electrice noi, cu baterii și apoi cu pile de combustibil pe hidrogen, în timp ce Eni intenționează să înființeze o rețea de puncte de încărcare. Stația Eni Live din San Giuliano, lângă Mestre (Veneția), este prima stație de alimentare cu hidrogen dintr-o zonă urbană din Italia; aceasta va fi urmată de o a doua stație în San Donato Milanese.

„Colaborare cu Eni este un pas înainte pentru atingerea obiectivului Grupului Iveco de reducere semnificativă a emisiilor de CO2 până în 2040. Ne va permite să valorificăm vasta experiență a ambelor companii, acumulată prin ani de cercetare și aplicare în domeniu, și să proiectăm noi soluții pentru clienți, care sunt eficiente din punct de vedere ecologic și eficiente în ceea ce privește reducerea costului total de proprietate (TCO)”, a explicat Luca Sra, Președinte Truck Business Unit, Iveco Group.

„Colaborarea cu IVECO face parte din strategia Eni de a-și atinge obiectivul de zero emisii nete până în 2050. Pentru a realiza această tranziție este esențial să se utilizeze toate tehnologiile disponibile cu o abordare complementară care poate contribui la furnizarea de produse care reduc emisiile. Împreună cu IVECO, vom putea avansa cu un transport mai sustenabil, deoarece parteneriatul cuprinde atât soluții gata din punct de vedere tehnologic, disponibile imediat, cum ar fi biocombustibil HVO, din care Eni este al doilea mare producător din Europa, și biometan, precum și dezvoltarea comună de soluţii care vor fi gata pe termen mediu si lung”, a precizat şi Giuseppe Ricci, Director de afaceri Energy Evolution Eni.

Firmele care folosesc cardul de combustibil Shell pot alimenta acum și în rețeaua Eni, care aparține mărcii Agip din Germania, și pot folosi și serviciile acestei companii, cum ar fi cele de reparații sau spălătoria, după ce au fost finalizate testele intensive, în condiții reale. Așa cum declară Rainer Klöpfer, director general euroShell Germany, Eni este un partener strategic în planul de expansiune a rețelei în care este acceptat cardul Shell, iar această colaborare sporește flexibilitatea în deservirea clienților și confortul lor.

Extinderea rețelei vine după ce, de curând, cardurile Shell au început să fie acceptate în întreaga Germanie în benzinăriile OMV și Westfalen.

Astfel, în prezent în Europa există circa 26.000 de stații de alimentare unde se pot folosi cardurile Shell, din care aproximativ 5.000 în Germania.